Cort destinarà 247.000 euros als processos jurídics pendents per finalitzar els desallotjaments de Son Banya

Ara hi ha 95 cases al poblat i la previsió de l'Ajuntament palmesà és que a final del 2020 no n'hi hagi cap

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres  els plecs  de condicions amb un pressupost d'uns 247.000 euros per dur a terme la defensa tècnica dels procediments jurídics  necessaris  per finalitzar el procés de desallotjament de Son Banya, ha explicat la regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, qui ha recordat que encara queden 95 cases, on  viuen entre 80 i 90 famílies. Els doblers es destinaran a pagar les tasques d'advocats i procuradors.

L'objectiu de l'Ajuntament és acabar el procés de desmantellament el 30 de desembre del 2020. Borràs ha comentat que el programa per reallotjar famílies serà el mateix que hi ha hagut fins ara, al qual es pot acollir qui vulgui. Però "si algú no vol marxar, se l'haurà de desallotjar", ha afirmat. La regidora també ha assegurat que el procés serà molt més ràpid i eficaç, perquè "hem  après  del procés anterior".

Borràs ha reconegut que Cort encara té problemes per disposar d'habitatges i que hi ha famílies que volen sortir del poblat i encara no tenen  una solució   habitacional . Alhora ha dit que quan l'Ajuntament hagi comprat habitatges –Cort destinarà   650.000 euros a comprar pisos per allotjar termporalment famílies vulnerables–, aquest recurs podria ser una alternativa provisional per als habitants que encara viuen al poblat.

A la primera fase de desmantellament del poblat es varen dur a terme 43 ordres de desallotjament. La segona fase està previst que comenci el darrer trimestre del 2019. En aquesta fase també e spreveu l'actualització del cens per saber exactament quantes famílies hi queden.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF