Societat 20/08/2021

El final d'agost estarà marcat per la calor i el vent de llevant

1 min
Molta calor aquest dijous a les Illes.

PalmaComença el tram final d’agost, però el cap de setmana encara farà una calor molt intensa, molt més pròpia de principi de mes que no del tram final. Aquest dissabte la temperatura pujarà un o dos graus més que els darrers dies i diumenge el termòmetre es podria disparar sobretot al voltant de Palma, on el vent allevantat pot fer que la temperatura s’enfili per sobre dels 35 graus. No es repetirà la temperatura extrema de la setmana passada, però cal esperar que les nits siguin de més mal dormir entre diumenge i l’inici de la setmana.

Després d’això, lentament la temperatura s’anirà normalitzant i cap a mitjan setmana l’ambient s’assemblarà bastant al dels darrers dies, però a llarg termini el més probable és que el darrer cap de setmana d’agost estigui marcat per una calor més intensa del que seria normal per l’època.

Previsió de la setmana.

Tot apunta a un tram final de l’agost en el qual l’estiu encara no donarà senyals de flaquesa, com ja va sent habitual en el context de canvi climàtic actual. Pel que fa a l’estat del cel, no cal esperar grans canvis, més enllà d’alguns niguls baixos que puguin anar apareixent sobretot a les Pitiüses i al sud de Mallorca durant el cap de setmana.

Al voltant de dimecres que ve el temps s’entreveu una mica més variable i insegur, però si arriba a ploure serà en forma d’alguna brusca. És poc probable que la setmana que ve arribin ruixades importants.

El consell

Aquest cap de setmana la Lluna pràcticament plena farà companyia a Júpiter i Saturn, que aquests dies es poden veure mirant cap al sud al vespre. El primer és molt brillant i fàcil de detectar a ull nu; per veure Saturn necessitareu un cel un poc fosc.

Que no us sorprengui

Aquesta setmana el vent dominant durant molts dies serà el llevant, que no bufarà fort, però sí que podria fer-ho amb cops de 30 o 40 km/h dilluns i dimarts. Això pot fer aparèixer banderes grogues en algunes platges.

stats