La filla de Verónica Forqué reclama acabar amb "la vergonya associada a la salut mental"

María Forqué assenyala que és normal tenir trastorns en la societat en què vivim actualment

2 min
María Forqué en una imatge compartida per ella a Instagram

BarcelonaLa filla de Verónica Forqué, María Forqué, ha demanat que s'acabi amb “la vergonya associada a la salut mental” i ha expressat que “cal normalitzar-la com normalitzem tenir un constipat”, perquè “si s'amaguen els problemes mentals no es poden solucionar". "¿Com no hem de tenir problemes mentals en aquesta societat de consumisme, plena de gent esquerpa i egoista? Seria antinatural", ha escrit María Forqué en una carta publicada a l'anuari de la revista Shangay, titulat: "Un ésser de llum anomenat Verónica Forqué", en homenatge a la seva mare, morta recentment.

"La meva mare va venir a donar llum. No se n'ha anat, només està en una altra habitació. No té cos, però la seva energia és més present que mai, perquè ara és omnipresent. Quan necessito una abraçada l'hi demano, tu pots fer-ho també", assegura María. Segons explica la jove, el nom artístic de la qual és Virgen María, la seva mare "ja no es veia capaç" de donar llum com a ésser humà a la Terra i "va decidir anar-se'n a un pla més elevat i no material". "Ella em va ensenyar que la mort no existeix però que la reencarnació sí, que el cos humà només és això, un cos, que transporta el que realment som i viatja infinitament per l'Univers", afegeix. Per això, demana "respectar la seva decisió: a ella el que li agradava era ajudar, i aquí la seva missió havia acabat" i "el cercle s'havia tancat" assenyala la noia, que declara: "T'estimo infinit, mama".

La filla de Verónica Forqué va agrair diumenge a través d'Instagram les mostres d'afecte cap a la seva mare que van tenir lloc durant la capella ardent que va tenir lloc al Teatro Español de Madrid. "Gràcies a tots el que vau venir a acomiadar-vos de la meva mare i a deixar-li flors", va dir l'artista. "El millor regal per a la meva mare, el Teatro Español", afegeix la filla de l'actriu, que no s'havia pronunciat des que dilluns Verónica Forqué va ser trobada al seu domicili sense vida. María Forqué va publicar aquest missatge a l'apartat d'històries de la xarxa social, on també va compartir nombroses imatges de la seva mare de jove i dels seus treballs més famosos, com Kika, de Pedro Almodóvar. “La mort no existeix. Ara la meva mare està amb mi i amb tots els que l'estimen”, ja va dir llavors. María Forqué és artista i es dedica a la performance.

stats