Societat 15/11/2022

Cort nomenarà Antoni Maria Alcover Fill Il·lustre de Palma

També s’han atorgat quatre Medalles d’Or de la Ciutat a Naüm, Ses Oblates, José Carlos Llop i Juan Antonio Horrach i Moyà a títol pòstum

ARA Balears
1 min
Antoni Maria Alcover

PalmaL'Ajuntament de Palma proposarà al ple ordinari de novembre, previst per a dia 24, la convocatòria del Jurat d'Honors i Distincions de l'Ajuntament de Palma per tal d'aprovar la proposta de nomenar Antoni Maria Alcover i Sureda (Manacor, 1862 - Palma, 1932) Fill Il·lustre de Palma.

També es presentarà la concessió de les Medalles d'Or de la Ciutat a Naüm, Ses Oblates, Joan Llop i Juan Antonio Horrach Moyà a títol pòstum. L'equip de govern municipal ha assenyalat que la proposta per al nomenament de Fill Il·lustre i les cinc medalles, que es lliuraran dia 31 de desembre durant els actes de la Festa de l'Estendard, "neixen del consens obtingut entre totes les forces polítiques amb representació al ple de l'Ajuntament".

Pel que fa a la figura d'Antoni Maria Alcover, va ser un religiós, escriptor modernista, professor, lingüista, folklorista i publicista. El 1877 va entrar al seminari de Palma i sempre es va interessar per la literatura i la llengua catalanes. En aquest sentit, és cèlebre per la seva tasca de recollida de cançons populars i redactà, amb el pseudònim de Jordi des Racó, unes narracions dialectals recollides a les Contarelles, la primera edició de les quals data de 1885. Destaca també pel seu Aplec de rondaies mallorquines, que va aparèixer en nombrosos volums a partir del 1896. D'altra banda, el 1900 va iniciar l'Obra del Diccionari, que va donar lloc al Diccionari català-valencià-balear, editat des del 1926 amb la col·laboració de Francesc de Borja Moll.

stats