Cultura
Societat 16/04/2024

El Festival Palma Dansa 2024 oferirà 15 espectacles d'artistes locals, nacionals i internacionals

L’esdeveniment, que arriba a la dessetena edició sota la direcció artística de Mar Aguiló, tindrà lloc del 24 d’abril al 4 de maig

ARA Balears
2 min
Aquest dimecres s'ha presentat el festival Palma Dansa d'enguany.

PalmaEl Festival Palma Dansa arriba enguany a la dessetena edició amb una programació formada per 15 espectacles d'artistes locals, nacionals i internacionals. D'aquesta manera, els escenaris i carrers de Ciutat celebraran el Dia internacional de la dansa (29 d'abril) del 24 d'abril al 4 de maig. La ballarina i coreògrafa mallorquina Mar Aguiló és l'encarregada de dirigir aquesta edició. Aguiló, que és membre de la Companyia Nacional de Dansa, ha recalcat la necessitat que la dansa s'obri "a les noves disciplines de l'art" i ha valorat el paper del festival, una manera de "potenciar i fomentar" aquesta expressió escènica.

El festival començarà el pròxim dimecres 24 d'abril amb l'actuació de tres exballarins del Ballet de l'Òpera de París: Simon Leborgne, Ulysse Zang i Héloïse Jacqueviel a Cort. La programació continuarà amb un espectacle de dansa vertical a càrrec de la companyia local Ploma Vertical que tindrà lloc a les rodalies del Teatre Municipal Xesc Forteza. A continuació es duran a terme els espectacles d'Israel Galván i El Niño de Elche.

D'altra banda, també es farà una peça que s'ha creat específicament per a la Fundació Miró Mallorca, a càrrec de la productora Elamor. Al mateix temps, l'actual director de la Companyia Nacional de Dansa, Joaquín de Luz, oferirà una masterclass a la plaça Major.

Aquesta edició del Palma Dansa permetrà descobrir la darrera creació del coreògraf Antonio Ruz, també guardonat amb el Premi Nacional de Dansa, i donarà la benvinguda a les noves generacions de ballarins mallorquins, entre els quals cal destacar Úrsula Urgels i Tomás Sanza, integrants de companyies com la Netherlands Dans Theater i la Companyia Nacional de Dansa. L’oferta cultural i musical s'enriquirà amb la presència dels dos primers ballarins del Ballet Nacional d’Espanya, que acudiran a Palma en representació de la seva pròpia companyia, La Venidera, sense deixar de banda la participació d'altres creadors d'avantguarda.

UnaiUna, Maya Triay i Mariona Jaume, Ploma Vertical i la Companyia d’Alaró seran les companyies que representaran els artistes locals. A la programació s’hi sumarà el grup Qabalum, provinent de Navarra. La novetat d'enguany és el Palma Balla, una activitat participativa en què alumnes del Conservatori Professional de Dansa de les Illes i de diferents escoles de dansa donaran mostres de ball durant tres dies a la plaça Major.

stats