Societat 29/05/2020

Medi Ambient allibera 647 larves de ferreret a la serra de Tramuntana

Els exemplars han estat desinfectats d'un fong que afecta els amfibis

Ara Balears
1 min
Ferreret

PalmaEl Servei de Protecció d'Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, amb la col·laboració dels agents ambientals, ha alliberat 647 larves de ferreret al seu lloc d'origen i dins el paratge natural de la serra de Tramuntana, segons ha explicat aquest dijous el Govern en un comunicat. Els exemplars han estat tractats i desinfectats del fong Batrachochytrium dendrobatidis, un patogen perillós que afecta els amfibis i els provoca quitridiomicosi, una malaltia infecciosa.

Fins ara les larves havien estat al centre de seguretat i cria del ferreret, que està ubicat a la finca pública de Planícia, on han estat desinfectades i cuidades fins que s'ha considerat necessari. Al centre, que es va obrir el 2013, fins ara s'hi han tractat unes 1.400 larves i 150 metamòrfics.

Moment de l'alliberament de les larves de ferreret.

Medi Ambient treballa en l'erradicació del fong i en la conservació i reintroducció del ferreret. En aquest cas, una vegada s'han alliberat les larves, es fa un seguiment de la seva evolució i dels depredadors que puguin tenir.

El ferreret està definit com a una espècie vulnerable per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, malgrat que legalment encara està catalogat com a espècie en perill d'extinció, segons ha recordat la Conselleria en el comunicat. Per conservar el ferreret el Govern ha redactat dos plans de conservació: el primer es va aprovar el 1991 i el segon el 2007.

Malgrat que la situació de l'espècie va millorant, cal continuar treballat per a la seva recuperació restaurant i creant punts de cria i eliminant depredadors com la serp d'aigua, segons ha explicat la Conselleria.

stats