Societat 23/07/2021

Ferreies i Alaior, primers municipis menorquins del projecte Emblemàtics Balears

Disposa de 102 establiments comercials de 14 municipis de les Balears

Iván Martín
1 min
Els batles de Ferreries i Alaior han participat en l'acte dut a terme en el recinte firal de Maó.

MaóAlaior i Ferreries són els primers municipis de Menorca adherits al projecte Emblemàtics Balears. En total, l’illa disposa de 13 establiments que han estat reconeguts aquest divendres pel vicepresident i conseller de Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, qui ha lliurat als comerços una placa per instal·lar a la façana que els distingeix com a Establiment Emblemàtic de les Illes Balears.

El projecte Emblemàtics Illes Balears, que ja disposa de 102 establiments comercials de 14 municipis de l’Arxipèlag, neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. El vicepresident Yllanes ha recordat que l’objectiu és "fomentar i impulsar els petits establiments comercials de tota la vida, aquells petits comerços amb història, les botigues arrelades als nostres barris i pobles".

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) ha editat un manual perquè els mateixos ajuntaments identifiquin els negocis que compleixen els requisits per ser emblemàtics. De fet, s’han establert una sèrie de categories per unificar els criteris entre tots els participants en el projecte. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici o producte singular), amb història (amb més de 50 anys de vida) i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixen aquestes tres categories són emblemàtics.

Els establiments d’Alaior adherits a Emblemàtics són: Can Candu, Can Dineru, Cas Sabater Pagès, Pastisseria Can Sintes i San Crispín. Per la seva banda, Ferreries ha catalogat Ca na Genera, Can Doblas, Carnisseria Barber, Cas Sastre Cardona, Cas Xifoner, Mobles Allès, Núria Deyà Joieria Artesana i Pastisseria Artesana Lluís Febrer.

stats