Feminisme

El govern de Catalunya reivindica el 'topless' amb una campanya en què tapa els mugrons

La campanya rep crítiques perquè al vídeo no s'hi veu cap mugró

ARA
2 min
Imatge del vídeo del Govern sobre el 'topless'

BarcelonaUna campanya del departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya ha generat una intensa polèmica a les xarxes. En el dia mundial del topless, la conselleria ha publicat un vídeo en què reivindica aquesta pràctica i critica que les dones hagin de tapar-se el pit en alguns llocs, mentre que els homes no. "Aquest mugró és lliure", diu el vídeo mentre ensenya la imatge d'un pit masculí, però "aquest no", afirma mentre ensenya el pit d'una dona, tot i que està tapat amb la mà.

Diverses usuàries han criticat que un vídeo a favor del topless no inclogui cap imatge d'un pit femení. En algunes xarxes socials, com Instagram, el pit nu, incloent-hi els mugrons, d'un cos masculí no pateix censura, però sí que s'esborren els continguts si hi apareix un mugró de dona. Les crítiques també han arribat des de l'extrem oposat: el diputat de Vox Ignacio Garriga ha titllat el vídeo de "bajanada ideològica" i ha dit que "la verdadera preocupació de les dones és sortir al carrer sense ser violades".

En el vídeo hi apareix una nena petita que ja porta la part de dalt del biquini, tot i que està lluny de la pubertat: "La sexualització de les dones comença de petites i ens acompanya tota la vida. Que hàgim de cobrir-nos els pits no és normal, és discriminació", diu la campanya. "En el dia mundial del #topless, reivindiquem l'alliberament dels nostres cossos #NormalitatFeminista", continua.

Al marge de la publicació al compte del departament, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha replicat el vídeo i ha afegit: "Mai més una dona expulsada d'un espai per ser dona", en referència als llocs que no permeten a les dones anar sense la part de dalt del biquini, com algunes piscines. 

Vídeo
stats