Societat 09/06/2022

La Federació de Veïns de Palma reclama reduir un 50% les terrasses de Santa Catalina

L'Ajuntament s'ha compromès a estudiar les propostes de les entitats i donar-los una resposta el 28 de juny

1 min
Gent a Santa Catalina.

PalmaLa Federació d'Entitats de Veïns de Palma ha reclamat a l'Ajuntament que redueixi un 50% les terrasses del barri de Santa Catalina i que l'horari d'obertura dels establiments públics sigui fins a la mitjanit, entre altres mesures, segons ha informat la seva presidenta, Maribel Alcázar, després de reunir-se amb diverses àrees del Consistori aquest dijous. D'aquesta manera, la Federació demana a Cort que reaccioni davant "la situació d'emergència sobrevinguda" amb què es troba aquesta zona de Ciutat.

Per la seva banda, l'Ajuntament s'ha compromès a estudiar i donar resposta a les seves peticions per escrit en una propera reunió, fixada pel 28 de juny, i que convocarà el batle, José Hila. "Prèviament, els departaments involucrats –Sanitat, Activitats, Model de Ciutat i Policia Local– s'hauran reunit i fet un treball per donar resposta", ha indicat Alcázar.

Tot i que exigeixen mesures per "zones contaminades" de Palma, les entitats estan d'acord que "en aquest moment la situació de Santa Catalina és excepcional" i que "la manera de revertir la zona ha de ser paradigmàtica per al conjunt de la ciutat". D'aquesta manera, sol·liciten també "inspeccions de locals" –fet que es farà arribar a les conselleries de Salut i Treball– i traçabilitat de les sancions, juntament amb mesures contra els locals reincidents.

En aquest sentit, els veïns demanen accions que es puguin prendre a partir de juliol i que es posin en marxa aquest mateix estiu. Amb aquesta reunió, es consolida la Taula per la Pacificació dels Barris, creada a proposta de la Federació perquè les administracions "prenguin mesures que facin compatible les activitats d'oci amb el dret al descans i la tranquil·litat de les persones residents als barris".

stats