Societat 17/11/2020

La Federació d'Associacions de Veïns de Palma celebra 40 anys reclamant tenir més veu en política

El president de la Federació, Joan Forteza, ha aprofitat l'assistència a l'acte de la presidenta Armengol i el batle Hila per demanar més participació en la presa de decisions

Laia Colomer
2 min
Una de les intervencions musicals que s'han pogut escoltar durant l'acte  / ARA BALEARS

"Som qui millor coneixem els nostres veïns i veïnes", ha assegurat, amb to contundent, el president de la Federació, Joan Forteza, que ha retret a les institucions i partits polítics que no els escoltin prou. "No només som gent que sap fer festes, som entitats organitzades i volem exercir la ciutadania activa", ha reclamat durant el discurs de cloenda de l'acte de celebració dels 40 anys de l'agrupació.

Forteza ha demanat als polítics que els recursos econòmics dels pressupostos del 2021 s'inverteixin en salut, educació i habitatge digne, ja que, ha apuntat, "els tres pilars bàsics del nostre estat de benestar fan aigües per tots els costats".

També ha recordat el compromís i responsabilitat de la seva entitat envers la ciutadania. "Hem estat, som i serem ferms defensors del nostre patrimoni i cultura, de la nostra llengua comuna, de l'escola pública i de qualitat, i d'un urbanisme no massificat", ha explicat en l'acte celebrat al teatre municipal Xesc Forteza de Palma.

El 26 de novembre de 1980 es constituïa la Federació, que actualment aplega prop de mig centenar d'associacions. El batle de Palma, José Hila, ha definit la feina feta amb una paraula: compromís. "Per nosaltres l'interlocutor més proper que tenim són els veïns", ha explicat, i ha deixat clar, però, que a vegades hi ha diferències amb les associacions. "La part de desacord també existeix i ens equivocam per falta d'informació o erram en el plantejament, per això tenim els veïns que ens ajuden a trobar solucions", ha remarcat.

La presidenta balear, Francina Armengol, per part seva, ha felicitat l'entitat per "aquests 40 anys de feina intensa" i ha assegurat que Palma no seria el que és avui sense ells.

Durant l'acte de celebració, la Federació ha reivindicat la feina feta per mantenir viva la identitat cultural del poble, i s'ha mostrat una representació de les activitats que fan des de les associacions amb una representació de ball de bot, una escena de teatre i la interpretació de dues peces musicals a càrrec d'una coral.

stats