Societat 16/01/2020

La FEBT denuncia que el retard a la ITV crea una "inseguretat jurídica important"

La federació ha reiterat "profund malestar, indignació i preocupació" a causa d'aquesta demora

Ara Balears
1 min
La FEBT demana que les empreses encarregades de dur a terme la ITV treballin el cap de setmana.

PalmaEl president de la Federació Balear de Transports (FEBT), Rafael Roig, ha denunciat aquest dijous que el retard que registra la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) deixa el sector en una "inseguretat jurídica important". Roig ha alertat d'aquesta situació després de reiterar el "profund malestar, indignació i preocupació" de la patronal a causa d'aquesta demora, que continua a pesar que el Consell de Mallorca va assegurar que el problema se solucionaria "amb més personal, i ampliant els horaris, però no ha estat així", ha subratllat.

A més de Roig, el vicepresident de la Federació Balear de Transport i president de l'Agrupació de Transports de Mercaderies, Ezequiel Horrach, i el president de l'Agrupació de Taxis de Balears, Antoni Bauzá, s'han reunit amb el director insular de la ITV, Sergio Rajoy, per abordar el problema de la demora.

El president de la FEBT ha demanat que les empreses encarregades de fer la ITV als vehicles treballin durant el cap de setmana per reduir el temps d'espera, o proposa que "es posin més estacions d'ITV".

Per part seva, el president de l'Agrupació de Taxis de Balears, Antoni Bauzá, ha explicat la seva experiència negativa amb la ITV per exemplificar el que succeeix. "Soc un afectat directe per aquest problema: el mes de desembre vaig demanar hora per passar la ITV, que em caduca el 29 de febrer i em varen donar hora per al 7 d'abril", ha declarat.

Bauzá també ha plantejat que hauria d'haver-hi "més estacions d'ITV a Mallorca" i assegura que el sector del transport "vol complir amb la normativa, però l'Administració no respon".

stats