Societat 13/03/2020

“Farem capses perquè enguany ens mudam a Mallorca”

La cantant Joana Gomila com serà la seva setmana

Kike Oñate
2 min
“Farem capses perquè enguany ens mudam a Mallorca”

PalmaCom que estic gravant unes veus per a una banda sonora que m’ha encarregat un compositor d’Osca, els tres primers dies de la setmana em dedicaré exclusivament a treballar a l’estudi de casa. Dilluns m’aixecaré devers les 8.30 h i el primer que faré és encendre la ràdio i escoltar na Mònica Terribas, com cada dematí. Durant quasi vint anys no vaig tenir televisió, però ara estic molt connectada amb el món. A veure què passa amb el coronavirus, perquè la quota d’autònom l’haurem de pagar igualment. El tema m’ha arribat a embafar i, de moment, ja ha afectat algunes de les actuacions que tenia previstes per a aquests dies perquè han estat suspeses.

A l’horabaixa aniré amb na Laia a La Plana, una comunitat que té una trentena d’anys i que s’està obrint al món artístic. Allà és on va néixer el nostre darrer disc, Paradís, i l’escoltarem amb els amics després de la classe d’astrologia que farem. M’interessa molt humanísticament per tot això de la comprensió de l’ésser humà. Quan acabem, és possible que quedem a sopar.

Dimarts continuaré gravant per avançar feina, però primer escoltaré la música que m’ha enviat el compositor i, a partir d’unes directrius, m’he d’imaginar el que vol i alhora improvisaré. Abans d’això, sempre escalf el cos i la veu i faig exercicis de respiració. També aniré a Sabadell per nedar a la piscina, perquè des de fa quasi quatre anys vivim a Sant Llorenç Savall. Si trob un forat durant la setmana, farem capses perquè enguany ens mudam a Mallorca. Hem llogat un pis a Barcelona i la nostra idea és viure amb un peu a cada ciutat. Entre l’abril i el maig tenim bolos i molta feina a Catalunya i esperam que el coronavirus no afecti gaire els nostres plans. A més de tot això, les meves setmanes sempre estan marcades per les interrupcions de telefonades i la feina més d’oficina.

Dijous em posaré un disc sencer que no hagi escoltat mai per escalfar l’oïda. Això m’inspira per cantar i tocar el piano. De fet, tinc un llistat d’àlbums i cada vegada que ho necessit n’agaf un de diferent. Per tot això del coronavirus, no faré un assaig que tenia programat a Barcelona i tampoc no visitaré una exposició que volia veure. Però sí que aniré fins a Avinyó, on el guitarrista Santi Careta té llogada una ermita que fa de centre artístic i que cada tres mesos acull el festival Relart. Tinc un assaig amb el bateria Arnau Obiols perquè el 17 d’abril farem un concert al Centre Artesà Tradicionàrius, que organitza un congrés per reflexionar sobre quin és l’estat actual de la música tradicional. Obiols i jo pensam una base d’on partir, però quan actuam ens sol passar tot el contrari al que havíem planificat perquè als dos ens agrada molt improvisar. Divendres assajaré amb na Laia a ca nostra i traurem tots els trastos musicals al menjador. Si el coronavirus ens ho permet, diumenge farem un concert.

stats