Societat 05/05/2020

FAPA Mallorca reclama mesures de conciliació "reals i plurals" per als pares

L'entitat proposa l'obertura dels centres de Primària en les mateixes condicions que per als alumnes de fins a sis anys

Ara Balears
1 min
FAPA exigeix mesures de conciliació per als pares.

PalmaLa Federació d'Associacions de Famílies d'Alumnes, FAPA Mallorca, ha demanat aquest dimarts mesures de conciliació "reals i plurals" per als pares que tinguin fills en edat escolar que no hagin de tornar als col·legis per la crisi sanitària del coronavirus, segons ha informat l'agència Efe.

L'entitat exigeix "mesures que donin una solució real a la necessària conciliació laboral i familiar aquests pròxims mesos" i proposa l'obertura dels centres de Primària en les mateixes condicions que per als alumnes de fins a sis anys, o bé permisos retribuïts per conciliar fins a final de curs.

FAPA assenyala que l'obertura dels centres educatius a l'etapa 0-6 per a famílies que puguin acreditar que tots dos progenitors han de treballar de manera presencial i sense mesures de flexibilitat horària o raons de protecció dels nins "queda coixa".

Quant a la possibilitat que alumnes de 2n de Batxillerat, 4t d'ESO i 2n de Formació Professional puguin assistir a classes presencials seguint les restriccions sanitàries i de manera voluntària, qüestionen si serà només per a classes de reforç o s'avançarà matèria.

FAPA demana "una uniformització clara dels criteris d'aquestes classes, obligatòria per a tots els centres educatius, tant en estructura com en forma i continguts, per no agreujar encara més les diferències i desigualtats que la situació actual ha provocat".

stats