Societat 01/06/2020

FAPA demana que comencin com més prest millor les escoles d'estiu

Armengol es compromet amb els representants de pares i mares d'alumnes a crear un pla de conciliació per donar solucions més enllà de l'escola

M. Fuster
2 min
Reunió de representants de FAPA amb el conseller d'Educació i la presidenta Armengol

PalmaEls representants de FAPA Mallorca, Albert Lobo i Cristina Conti, s'han reunit amb el conseller d'Educació, Martí March, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, per parlar de la "situació de desemparament", assenyala Conti, en relació amb les necessitats de l'alumnat i dels pares i mares en el nou context creat pel coronavirus. FAPA creu que les famílies tindran un respir a les escoles d'estiu, que demana que comencin com més prest millor. Igualment Armengol els ha dit que començaran de manera imminent i també s'ha compromès a crear un pla de conciliació per donar solucions que vagin més enllà de l'escola. Una reivindicació de fa molt d'anys de l'entitat.

Armengol ha traslladat als representants de FAPA que per posar en marxa les escoles d'estiu i els espais d'oci s'ha treballat amb la FELIB, el Consell de Mallorca i la Conselleria de Serveis Socials i Esports. Entre altres coses, s'ha mirat quins espais -escoles i instituts- es podrien utilitzar. Aquestes activitats d'oci a l'estiu, segons Conti, poden ser de molta utilitat per veure la situació emocional de l'alumnat després de tots els mesos de confinament.

Els representants de FAPA han mostrat satisfacció pel compromís d'Armengol a posar en marxa un pla de conciliació real amb la implicació d'associacions empresarials, sindicats, associacions de pares i mares i entitats, com l'Oficina de Defensa del Menor. Conti ha explicat que es formarà un grup de treball com el que es va fer amb l'educació 0-3.

D'altra banda, ha comentat que formen part de les subcomissions que ja s'han posat en marxa per veure com serà el curs 2020/21. FAPA i, segons Conti, també Armengol han coincidit en el desig que sigui tan presencial com sigui possible, ja que el contacte amb el professorat és beneficiós per a l'alumnat, segons els representants dels pares i mares d'alumnes de Mallorca. En aquest sentit, animen a demanar tutories durant el mes de juny "perquè els al·lots puguin parlar amb els seus professors sobre com ho han viscut".

stats