A pinzellades

El famós escollit per David Hockney que presidirà la National Portrait Gallery de Londres

A partir del 2 de novembre, l'exposició de 160 retrats 'David Hockney: Drawing from Life' obrirà les portes a la capital britànica

2 min
Harry Styles posant per a David Hockney

BarcelonaUn llenç, pintures a l'oli i una butaca de vímet han estat el nexe d'unió entre dos mons de l'art. Harry Styles s'ha trobat cara a cara amb l'exponent del pop art anglès David Hockney, que ha retratat a l'exmembre d'One Direction en el seu estudi de Normandia. El resultat de la paciència del cantant i l'art del pintor no només serà una obra més de la reconeguda National Portrait Gallery de Londres, sinó que des d'aquest dilluns se sap que serà la peça que presidirà l'exposició David Hockney: Drawing from Life a partir del 2 de novembre.

"Va ser un absolut privilegi que em pintés" va declarar Styles. De fet, l'admiració que el cantant sent pel pintor no és fruit d'aquesta trobada. El 2020, Styles ja va reivindicar els seus gustos pictòrics duent uns pantalons de pana amb la cara de Hockney pintada a mà. El vocalista d'As it was poc es pensava que el cap de dos anys, el maig del 2022, es començaria a concretar la trobada amb el seu adorat pintor perquè aquesta vegada fos la seva la cara il·lustrada pel retratista. En una entrevista feta per la revista Vogue i amb el quadre ja pintat, Hockney va confessar encongint-se d'espatlles que fins a aquell moment "no sabia com era de famós Styles".

Durant els dos dies de juliol que va durar la gestació de l'obra d'art, el pintor va afanyar-se a trobar l'exacta tonalitat de vermells i grocs del jersei del jove de 29 anys. També per despentinar acuradament els seus cabells damunt del llenç, així com de perfilar el collar de perles, els anells, els texans i el mig somriure del de Cheshire. El resultat és un retrat honest amb pinzellades segures i de colors intensos i amb el qual Styles se sent "emocionat i honrat" d'haver estat escollit per l'il·lustrador, que poques vegades retrata algú que no sigui estrictament de la seva família.

Tot i el més de mig segle que separa la parella d'artistes britànics, tots dos han fet història en els seus respectius camps marcats per una mateixa corrent: el pop. Aquest és l'estil que es podrà veure a l'exposició David Hockney: Drawing from Life amb el retrat de l'estrella de la música presidint la National Portrait Gallery de Londres, que justament s'ha remodelat fa poc. Curiosament, Harry Styles ha passat de no ser-hi a convertir-se en la joia de la corona, ja que l'exposició s'havia d'inaugurar poc abans que esclatés la pandèmia i va haver de tancar portes una setmana després que fos oberta al públic.

Durant aquest temps, el pintor de 86 anys no s'ha quedat quiet. Ha aprofitat aquests dos anys per pintar més de 30 noves obres, que s'afegiran a l'exposició que es reinaugurarà el 2 de novembre i estarà oberta fins al 21 de gener del 2024. La mostra promet captivar els visitants amb una selecció de 160 retrats d'estil pop de familiars i amics propers del pintor de The Splash. A més del reclam que suposa el retrat de Harry Styles, l'exposició també inclourà una mirada retrospectiva de les diferents etapes de la carrera de Hockney al llarg de les dècades dels 70 i 80, durant la seva estada a París.

stats