PALMA
Societat 17/12/2018

Desnonen una família al centre de Palma per no pagar el lloguer

La mare i els dos fills vivien al número 8 del carrer del Temple i han estat desallotjats pels agents de la Policia Nacional, que disposaven d'una ordre judicial

Aina R. S
1 min

PalmaA les 14 h dues furgonetes de la Policia Nacional, per ordre de la Comissió Judicial, han procedit a desallotjar una família que vivia al primer pis del número 8 del carrer del Temple, a Palma. Es tracta d'una mare de 53 anys i dels seus dos fills, de 25 i 21 anys, el darrer amb una discapacitat física i psíquica del 88%.

Segons ha explicat la Plataforma Antidesnonaments, la família s'havia retardat en el pagament de dues mensualitats del lloguer, que era de 750 euros, més aigua i llum. La mare havia proposat a la propietària poder pagar el que devien de manera fraccionada però la propietària s'hi va negar i va iniciar els tràmits del desnonament exprés. La família tenia un contracte de lloguer d'un any i mig i havia pagat 2.000 euros de fiança.

"No tenim on anar. La nostra mare està cercant un pis de l'Ibavi però no troba res", ha assegurat un dels fills que ha presenciat el desnonament.

El desnonament tenia l'ordre del jutjat número 13 de Palma. Però, segons la Plataforma, aquest no ha respost al recurs d'ajornament, que pot ser d'un a tres mesos. El portaveu de l'entitat, Juan Segura, ha explicat que ja havien denunciat anteriorment aquest jutjat per no respondre al recurs d'ajornament d'un senyor de més de 80 anys que patia de cardiopaties greus.

A la Plataforma asseguren que denunciaran el cas a l'ONU, ja que es tracta d'un desallotjament forçós sense alternativa d'habitatge, fet que vulnera el pacte internacional de drets econòmics, socials i culturals. Juan Segura ha explicat que aquest pacte planteja que els desallotjaments sense alternativa d'habitatge són il·legals perquè vulneren els drets fonamentals recollits a la Constitució.

stats