Drets
Societat 07/06/2023

Facua denuncia una immobiliària de Palma per cobrar als qui cerquen pis

La llei estableix que el servei només l'han de pagar els propietaris

ARA Balears
1 min
Les immobiliàries són un dels negocis que més han proliferat a pobles i ciutats els darrers anys.

PalmaL'organització de consumidors Facua ha denunciat 33 agències immobiliàries, una d'elles a Palma, per vulnerar la nova Llei pel dret a l'habitatge que estableix que no poden cobrar pels seus serveis als usuaris que lloguin un pis a través d'elles, sinó que han de fer-ho als propietaris.

L'associació assegura que des de final de maig està rebent nombroses peticions de consumidors per conèixer els seus drets davant aquesta pràctica irregular i per sol·licitar que es denunciï les agències. "Facua està fent un rastreig del mercat immobiliari en diferents ciutats per investigar, detectar i denunciar aquelles immobiliàries que estiguin incomplint la nova normativa, per la qual cosa anunciarà noves denúncies aviat", ha subratllat l'organització. Ara com ara, fins a 33 agències han estat denunciades per aquesta irregularitat, totes elles situades a Madrid, Barcelona, Sevilla, València o Palma.

L'entrada en vigor, el passat 26 de maig, de la nova Llei pel dret a l'habitatge, ha suposat una modificació de l'article 20 de la Llei d'arrendaments urbans de 1994 perquè les despeses de gestió immobiliària i de formalització del contracte siguin a càrrec de l'arrendador. "Amb aquesta modificació de la normativa, es posa fi a una pràctica amb la qual les immobiliàries no només cobren a l'arrendador per publicitar i ensenyar el seu habitatge, sinó també a l'inquilí", conclou Facua.

stats