PANDÈMIA

L’expansió del covid-19 s’alenteix i el Govern afegeix més restriccions

Les noves mesures inclouen el tancament dels parcs infantils i la prohibició de festes populars

L’increment de nous casos de coronavirus a les Balears, tot i que continua sent elevat i va superar els 300 de mitjana durant la setmana passada, sembla que s’estabilitza, segons va reconèixer divendres el portaveu del Comitè autonòmic de Malalties Infecciones, Javier Arranz. “Els números són discrets, però ens diuen que la transmissió és més lenta. Podríem dir que estam en una certa estabilitat”, va afirmar.

La mitjana diària de casos entre el 7 i l’11 de setembre va ser de 307,8. Malgrat que la xifra varia cada dia, l’acumulat va ser de 1.593 casos, 51 més que la setmana anterior, quan es varen notificar 1.542 contagis. No obstant això, encara continuen ingressades 385 persones, 29 més que la setmana anterior -62 a l’UCI-. Al tancament d’aquesta edició, el total de casos a les Balears era de 10.836.

El Govern balear confina quatre barris de Palma

La Conselleria de Salut continua aplicant noves mesures per frenar l’expansió del covid-19 a les Illes. La consellera Patricia Gómez va anunciar en acabar la setmana més limitacions, com el tancament dels parcs infantils i la prohibició de fires i festes populars. A més, els 100 militars de reforç del servei de rastrejadors ja s’han incorporat. I tal com Gómez va anunciar dimecres, la zona bàsica de salut de Son Gotleu va quedar confinada a partir de les 22 hores de divendres. Durant els propers 15 dies, els barris de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat Nord i una part de Son Canals quedaran aïllats de la resta de Ciutat, amb l’aval del Jutjat número 3 de Palma.

Les noves restriccions entraran en vigor quan es publiquin en el BOIB i duraran 15 dies, tot i que es poden prorrogar si la situació no millora.

El Govern torna a tancar els parcs infantils i prohibeix les fires i les festes populars

Tanquen els parcs infantils

També es prohibeixen les activitats als parcs d’oci per a infants

Els parcs infantils a l’aire lliure han de tancar, excepte els que hagin cedit els ajuntaments als centres educatius. També queden prohibides totes les activitats als locals d’oci infantil.

Activitats de lleure

No podran superar els 10 participants  i la mascareta serà obligatòria

Els grups d’activitats de lleure no poden superar els 10 participants i la mascareta serà obligatòria a partir dels sis anys. No hi podrà haver contacte físic.

Fires i festes populars

Se’n prohibeix l’organització, ja sigui pública o privada

Tots els esdeveniments populars, com ara fires, festes, revetles o sopars a la fresca, queden prohibits.

Cinemes, teatres i auditoris

50% de la capacitat com a màxim, seients preassignats i mascareta obligatòria

No es pot superar el 50% de la capacitat de cinemes i teatres, que han de tenir seients preassignats. La mascareta hi serà obligatòria. Tampoc s’hi pot menjar ni beure. Altres locals destinats a esdeveniments públics i activitats recreatives poden dur a terme les seves activitats sempre que el públic estigui assegut i no se superi el 50% de la capacitat, amb un límit màxim de 300 persones per a espais tancats i de 1.000 a l’aire lliure.

Gent gran i discapacitats

Es combina presencialitat i via telemàtica en els centres de dia

Els serveis de dia seran presencials, però quan no es puguin prestar a les instal·lacions del centre, es combinarà l’atenció presencial amb grups bombolla per minimitzar els contagis amb la via telemàtica.

Activitats esportives

Limitació en la capacitat dels centres esportius i més distància de seguretat

Es limita la capacitat dels gimnasos en funció dels metres. En les classes compartides s’augmenta la distància fins a quatre metres quadrats.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF