Societat 02/07/2019

Dos clients de l'hotel incendiat a l'Arenal: "Podríem haver mort; avui mateix ens n'anam cap a casa"

Una habitació del Whala Beach s'ha cremat aquesta matinada, cosa que ha obligat a evacuar 815 persones, 70 de les quals han resultat intoxicades pel fum

Kike Oñate
2 min
815 evacuats i 67 intoxicats en un incendi a un hotel de l'Arenal de Llucmajor

PalmaAquest dimarts s'ha produït un incendi en una de les habitacions dels apartaments que formen part de l'hotel Whala Beach de l'Arenal de Llucmajor, cosa que ha obligat a evacuar 815 persones, 678 de l'hotel que s'ha incendiat i 136 de l'hotel Gracia, que està situat davant la façana afectada pel foc. A més, 70 persones han resultat intoxicades per la inhalació de fum, i, d'aquestes, 19 han estat traslladades als hospitals de Son Espases i Son Llàtzer de Palma. Maurice i Florien són dos joves que dormien en l'habitació del cinquè pis situada damunt el dormitori on s'ha iniciat el foc, i asseguren que "hem tingut molta sort, però podríem haver mort", afegint que en principi volien estar a Mallorca fins divendres però "ens n'anirem avui mateix a casa".

De les 19 persones hospitalitzades per inhalació de fum, quatre eren companys d'aquests joves alemanys procedents de l'estat del Rin del Nord-Westfàlia. Així i tot, Maurice assegura que "estan bé i tot ha quedat en un ensurt". Tal com ha informat la Guàrdia Civil a l'ARA Balears, el foc s'ha iniciat a les 5 h quan, segons les primeres investigacions, la cuina d'una de les habitacions del primer pis dels apartaments de l'hotel s'ha incendiat. Maria Trinidad Alonso, que treballa al supermercat del mateix carrer i viu davant l'habitació cremada, comenta que a la zona sempre hi ha crits, però aquesta vegada era "exagerat". També explica que una dotzena de persones s'han enfilat pels balcons fugint del fum fins a arribar a la teulada d'una casa aferrada als apartaments.

D'acord amb els bombers, el foc ha obligat a evacuar per precaució els clients de l'hotel Gracia, l'adjacent del Whala Beach, tot i que també han assenyalat que no hi ha hagut cap ferit més. Segons explica el gerent d'aquest establiment familiar, Andreu Company, el protocol d'emergència de l'hotel dicta que s'ha de comprovar que tots els clients han sortit un per un i s'han concentrat en el punt segur. En el cas del Gracia, la plaça de la Reina Maria Cristina és on el reglament estableix que han d'anar els seus clients si hi ha un incendi.

Així i tot, el foc s'ha pogut extingir amb rapidesa, però els bombers han continuat treballant per ventilar l'edifici abans d'iniciar el reallotjament dels clients cap a les 9 h, acompanyats pels serveis d'emergències. En aquest sentit, Maurice i Florien destaquen que els equips d'emergències han estat "molt amables", i Alonso afirma que a les 8 h ja estava tot solucionat. A l'hotel s'hi han desplaçat els bombers de Llucmajor, Calvià, Inca i Palma acompanyats de dotacions de la Guàrdia Civil i la Policia Local.

stats