Societat 18/05/2020

L'Europol alerta de la futura aparició de vacunes contra el covid-19 falses

L'oficina europea de policia ha detectat un augment de productes farmacèutics fraudulents per curar o prevenir el coronavirus

Ara Balears
1 min
Vacuna contra la grip / B.N. (ANA)

PalmaL'oficina europea de policia, Europol, preveu que quan hi hagi una vacuna eficaç contra el coronavirus n'apareixeran al mercat còpies falses, segons ha explicat Catherine de Bolle, directora d'aquesta entitat. De Bolle també ha dit que durant la pandèmia han augmentat els productes fraudulents relacionats amb el covid-19.

En una compareixença davant la Comissió de Llibertats Civils del Parlament Europeu, de Bolle ha assenyalat que han detectat un increment de la demanda de productes falsos que asseguren prevenir, tractar o curar el coronavirus, així com de "certs tipus de productes sanitaris", com l'equipament protector o els tests per detectar si s'ha passat la malaltia.

La directora de l'Europol ha explicat que la majoria dels productes farmacèutics i ingredients actius venuts a la UE tenen origen a l'Índia i la Xina, tant els fraudulents com els que no ho són. En aquest sentit, de Bolle ha afirmat que s'ha iniciat una col·laboració amb els dos països per impedir la distribució de material farmacèutic que no sigui lícit.

stats