Societat 21/12/2021

L'Estat transferirà 300.000 euros al Govern i al Consell de Mallorca per fomentar el català

Vicenç Vidal aconsegueix aquesta quantitat a canvi de donar suport als pressupostos de l'executiu espanyol

1 min
El senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal.

PalmaL'Estat transferirà 200.000 euros al Govern i 100.000 euros al Consell de Mallorca perquè duguin a terme iniciatives per fomentar la llengua catalana, segons ha informat aquest dimarts MÉS per Mallorca mitjançant un comunicat. De fet, aquesta quantitat és fruit d'un acord amb el senador autonòmic de MÉS, Vicenç Vidal, a canvi del seu suport als pressupostos del govern espanyol.

La Direcció General de Política Lingüística del Govern utilitzarà aquests recursos per intensificar la dinamització del català, sobretot pel que fa als nouvinguts i els joves. Els videojocs i els youtubers seran un dels objectius principals. En aquest àmbit, es vol treballar en la importància del català com a vehicle de cohesió social.

Quant al Consell de Mallorca, el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, explica que destinaran els 100.000 a incrementar les ajudes per a producció editorial i música en català. D'aquesta manera, la partida per al 2022 passarà de 300.000 euros a 400.000. "Donam ajudes a tots els llibres i discos que es publiquen amb dipòsit legal a Palma i que són en català", diu Segura, que destaca la feina que s'ha fet en el Senat per aconseguir aquests recursos.

stats