LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 18/12/2020

“Vaig estar dos mesos per aprendre la primera part de ‘Bohemian Rhapsody’ al piano”

El Director de l’Oficina Anticorrupció, Jaume Far, explica com serà la seva setmana

Maria Llull
2 min
“Vaig estar dos mesos per aprendre la primera part de ‘Bohemian Rhapsody’ al piano”

Aquesta setmana, amb la pandèmia i les festes, tot s’encamina a fer una petita reunió familiar i cadascú quedarà a casa seva. Jo les passaré amb la meva dona, però tenc tres fills d’un matrimoni anterior i és possible que el dia de Nadal faci un dinar amb dos d’ells, que estan amb la mare -una altra està a Londres-. Ens hem d’aguantar amb aquesta situació i pensar que ja farem festa l’any que ve. El que sí que em sap greu és que el meu pare, que té 86 anys, sopi tot sol la nit de Nadal. Té MPOC i molta por dels contagis, i ell té clar que seria molt pitjor si es contagiàs.

Els tres dies abans de les festes aniré a fer feina. Crec que perdré la setmana de vacances que em queda i, a més, potser hauré de treballar també des de casa. Aquest mes tenim el tancament comptable de l’Oficina i, encara que el duim bé, s’ajunta amb la resta de coses. Els dies laborables m’aixec a les 6.30 h per començar a les vuit. Normalment plec del despatx a les tres i, al voltant de les cinc, després de dinar i descansar, m’hi torn a posar fins a les vuit.

El poc temps lliure que tenc el dedic a estudiar anglès i francès. Aprendre idiomes lleva molt de temps, perquè no és només fer exercicis, sinó que també has de practicar. L’anglès el faig a través de That’s English, una plataforma del Ministeri d’Educació que inclou tutories a l’Escola Oficial d’Idiomes. El francès el faig pel meu compte, de moment, i faré l’examen directament -ara en tenc el nivell B1, i un C1 d’anglès-. Sobretot sé parlar-lo perquè tenc oncles que viuen a Bèlgica, però la gramàtica em costa més.

Per al que no em queda temps és per fer esport. De fet, l’únic que faig d’esport és pujar i baixar les escales de la feina. A més, no m’agrada anar a un gimnàs, però quan fa bon temps intent caminar un dia a la setmana.

El que faig, quan puc, és tocar el piano. En vaig estudiar fins a segon curs, però ho vaig deixar a primer de BUP perquè tenia un professor que em feia unes renyades de campionat. Normalment toc cançons que m’agraden de Queen, els Beatles o Bruno Mars. Agaf les partitures d’internet, i també hi trob molts vídeos. Intent fer cançons senzilles. Vaig estar dos mesos per aprendre la primera part de Bohemiam Rhapsody! [riu].

De la feina, una de les coses que més em costa és sortir en els mitjans de comunicació. Som molt de la meva intimitat i ser director de l’Oficina m’ha afectat de manera important. Quan vaig acceptar n’era conscient, encara que crec que no acabaré d’acostumar-m’hi. Així i tot, sé que el tema dels mitjans és molt important perquè l’Oficina va néixer per ser molt transparent i tenir vincles amb la ciutadania.

Què deman al 2021? Crec que, si tornam a la normalitat, ja serà molt. Tal vegada és l’edat, però vull que tothom estigui bé i tingui salut. No deman cap altra cosa en especial, perquè consider que la vida és un continu resoldre problemes.

stats