Societat 15/07/2020

El govern espanyol vigilarà l'aigua d'una de les depuradores de Palma per evitar nous brots de covid-19

Actualment ja es du a terme un mostreig periòdic de la concentració de restes de virus a l'aigua a totes les comunitats autònomes de l'Estat

Ara Balears
1 min
Un científic amb seu kit de proves de coronavirus al laboratori

PalmaEl govern espanyol, en coordinació amb les comunitats autònomes, vigilarà 30 depuradores d'aigües residuals urbanes, una de les quals és a Palma, i una desena de zones de bany d'interior durant els pròxims mesos com a mesura d'alerta primerenca davant possibles rebrots de coronavirus.

Segons ha explicat el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en un comunicat, actualment ja s'està duent a terme un mostreig periòdic de la concentració de restes de virus a l'aigua a totes les comunitats autònomes de l'Estat. Aquestes iniciatives formen part del projecte estatal de vigilància per l'alerta primerenca de coronavirus en aigües residuals.

Aquest sistema ajudarà a identificar la presència de persones infectades per covid-19 a través de les aigües residuals de la depuradora de la població a través de l'anàlisi de fragments de l'ARN del SARS-CoV-2 (virus causant del coronavirus) a les aigües d'entrada a la depuradora i en unes certes zones de bany d'aigües continentals. En el cas de les Balears, s'analitzaran mostres de la depuradora Palma II.

El mostreig abasta tot el territori espanyol, encara que els punts de control prèviament identificats es podran modificar per adaptar-se a l'evolució de l'epidèmia a les diferents comunitats, indica el comunicat del Ministeri. El projecte té prevista la creació d'una plataforma d'intercanvi de dades que integri els resultats obtinguts en estudis similars en l'àmbit europeu i autonòmic a fi de facilitar tota la informació disponible a les autoritats sanitàries.

stats