Societat 02/10/2020

La Moncloa qüestiona la constitucionalitat de l'article que permet ampliar els hotels fins a un 10%

L'Estat posa en dubte un total de 12 punts del decret llei de reactivació econòmica aprovat pel Govern

Ara Balears
1 min
Un hotel de les Balears.

PalmaEl govern espanyol ha qüestionat alguns articles del Decret llei 8/2020 de reactivació econòmica aprovat per l'Executiu balear. Segons ha avançat IB3, l'Estat posa en dubte ara la constitucionalitat de l’article que considera tant l’ampliació dels hotels fins a un 10% com el creixement d’edificacions fora d’ordenació urbanística. Tant el BOE com el BOIB han publicat que els dos governs tindran una reunió per resoldre les discrepàncies sobre la constitucionalitat d’aquest punt i d’11 articles més del decret.

Segons ha informat IB3, l'Executiu balear interpreta que el decret de mesures econòmiques s’ha convertit en llei i que durant la tramitació parlamentària aquestes discrepàncies sobre la constitucionalitat s’han resolt. Cal recordar que Més per Menorca ha estat l’únic partit que va votar en contra d’aquest article que permet l'ampliació dels hotels.

Per altra banda, no farà falta la reunió de la comissió bilateral per tractar el decret balear de protecció del territori, ja que s'ha arribat a un acord i el Govern no haurà de modificar el text ja aprovat.

stats