Societat 07/10/2019

Espanya ha repatriat 33.400 turistes afectats per la fallida de Thomas Cook

El govern espanyol aprovarà 13 mesures més per fer front al tancament del touroperador britànic

Ara Balears
1 min
Personal de l'aviació civil britànica ja són a l'aeroport de Palma per ajudar a repatriar els clients de Thomas Cook

Palma33.400 turistes varen ser repatriats des d'Espanya després de la fallida de Thomas Cook. El pla activat pel govern espanyol, que en els pròxims dies aprovarà 13 mesures més per fer front al tancament del touroperador britànic, ha aconseguit solucionar la situació dels turistes afectats per la crisi de l'empresa britànica.

El ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha explicat aquest dilluns que "entre el 23 de setembre i el 6 d'octubre 33.400 turistes varen ser repatriats mitjançant 177 vols". El ministre ha destacat que "el govern espanyol ha reaccionat ràpid".

Ábalos ha anunciat que "hi ha un decret llei previst per al consell de ministres de dia 11 que trasllada els acords de la comissió interministerial de Turisme" i que preveu un paquet de 13 mesures per donar suport al sector "des del punt de vista laboral, del finançament del sector turístic i que incorpora també alguns avantatges pel que fa a les tarifes aèries i les taxes de navegació aèria".

El gestor aeroportuari Aena prendrà mesures també "per promocionar el buit" que deixa Thomas Cook mitjançant una política d'incentius comercials, que "bàsicament consisteixen en una baixada o una exempció de tarifes segons determinats serveis", ha explicat. "Això es fa amb la idea que empreses que vulguin cobrir el buit de Thomas Cook trobin en això un incentiu", ha sentenciat Ábalos.

stats