Societat 27/03/2022

Escrivá assegura que les comunitats autònomes finançaran l'acollida de refugiats amb fons europeus

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha xifrat en 80.000 els refugiats ucraïnesos arribats a l'Estat

ARA Balears
1 min
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá

PalmaLes comunitats autònomes de l'Estat finançaran l'acollida dels refugiats ucraïnesos amb fons europeus. Així ho ha assegurat el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, a una entrevista a La Vanguardia. A més, ha xifrat el nombre de persones que han arribat a l'Estat des del país d'Europa de l'Est amb fins a 80.000.

Segons s'ha explicat, el ministre ha aplaudit que el govern hagi "estat en contacte amb les comunitats des del primer moment i la relació general amb elles ha estat impecable". Així mateix, parlant dels refugiats arribats, ha detallat que el 60% dels refugiats són adults –el 75%, dones– i que més de la meitat tenen estudis superiors, cosa que "pot canviar, ja que és possible que els primers a sortir hagin estat aquells amb més recursos"

Alhora, Escrivá ha mantingut que Espanya "ha anat un pas més enllà" que la Unió Europea en la matèria que ja ha decidit acollir qui arribi d'Ucraïna, sigui quina sigui la seva nacionalitat, en paraules seves.

Per altra banda, el ministre també ha parlat de la gestió per abaixar els preus de l'energia. Ha aplaudit l'acord obtingut al Consell Europeu, que permet a Espanya i Portugal adoptar mesures excepcionals per reduir els preus de l'energia: "Espanya ha aconseguit un gran èxit al Consell Europeu, hem aconseguit una cosa molt complicada".

stats