Música

Escridassen Karol G per mencionar Israel durant el seu concert a Amsterdam

El públic va cridar i xiular a la cantant en senyal de protesta per haver pronunciat el nom del país de l'Orient Mitjà

2 min
KAROL G a Manana Sera Bonito Tour Rose Bowl in Pasadena, California

BarcelonaLa cantant colombiana d'èxit internacional Karol G ha estat aquest cap de setmana a Amsterdam, on ha fet una de les actuacions de la gira del seu quart àlbum, Mañana será bonito. Però el concert no es va desenvolupar tal com estava previst: crits i xiulets de protesta contra la cantant i un grup del públic sent expulsat del concert després d'una baralla.

L'artista guanyadora del Grammy a millor àlbum urbà té per costum dirigir una dinàmica amb el públic que consisteix a cridar el nom del país de cada bandera que veu entre el públic. Així doncs, la cantant de reggaeton va fer una pausa entre les seves cançons per dirigir-se als seus fans tal com fa sempre: "Veig gent de Xile, de Cuba, de Mèxic, d'Israel..." Només pronunciar el nom del país de l'Orient Mitjà, el públic va canviar els aplaudiments per crits i xiulets.

O bé per ingenuïtat o per convicció, la cantant va pronunciar el nom d'Israel, el país que des de fa més de vuit mesos està atacant la població civil de Palestina i ha causat més de 37.000 morts, segons el ministeri de Salut palestí. I davant d'aquesta acció, el públic va respondre amb un missatge unitari de desaprovació. Com si no hagués passat res, Karol G va seguir enumerant noms de països com si no passés res. L'escena va transcendir més enllà del concert després que un gran nombre de persones publiquessin el vídeo del moment i es viralitzés a les xarxes (acumula un milió de visualitzacions).

Aquest no va ser l'únic moment polèmic del concert a la ciutat neerlandesa. La colombiana es va veure obligada a aturar la seva actuació després que es generés una baralla entre les primeres fileres del públic. "Ei, ei, ei, rei meu. Para'l!", va dir Karol G. Com que la baralla no cessava, va girar-se per dirigir-se als seus músics per demanar que paressin de tocar, mentre els guàrdies de seguretat intentaven fer fora els individus que havien començat la disputa. "Estem tots bé? Jo tinc unes ganes d'acabar aquesta cançó...", va dir al públic un cop els protagonistes de la baralla van ser fora de la pista. I així va seguir el concert.

stats