Societat 20/11/2019

L'Escorxador de Palma, en perill per problemes burocràtics

L'Ajuntament vol fer-se'n càrrec per assegurar-ne la continuïtat, però la llei no ho permet

Ara Balears
1 min
L'escorxador de Palma, en perill per problemes burocràtics

PalmaL'Ajuntament de Palma treballa amb el Govern balear per trobar una solució que permeti desbloquejar la situació en què es troba l'Escorxador de Ciutat, ubicat a les instal·lacions de MercaPalma. Des del Consistori recorden que es tracta d'un sector estratègic i que la seva voluntat és que es garanteixi la continuïtat d'aquest servei.

L'entrada en vigor a data del 30 de desembre de 2013 de la modificació de la Llei de bases de règim local va fer que les competències de l'Escorxador deixassin de ser municipals. Tot i això, al juliol d'aquell mateix any, l'Ajuntament havia subscrit un conveni d'explotació amb l'Escorxador per quatre anys, en què es comprometia a subvencionar part de les despeses d'explotació generades. Com que la signatura d'aquest contracte es va fer al juliol (mesos abans de l'entrada en vigor de la llei), se'n va mantenir la vigència durant els quatre anys i va acabar el 2017.

A partir de 2018 (amb càrrec el 2019) les competències de l'Escorxador ja no són de l'Ajuntament, sinó de l'Executiu autonòmic. Malgrat la voluntat del Consistori de cercar una línia d'ajut o subvenció que permeti sufragar les despeses d'explotació, un informe emès pels tècnics de la casa subratlla que donant compliment a la llei no és possible fer-ho.

Els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament treballaran estretament amb el Govern per tal de trobar una solució que permeti a l'Escorxador continuar amb la seva activitat, malgrat el dèficit que té, perquè considera que es tracta d'un servei necessari i fonamental a Ciutat.

stats