Societat 17/08/2022

Escola Catòlica acusa la Conselleria "d'obscurantisme" amb la regulació de la gratuïtat de l'etapa 2-3

La patronal denuncia que no han participat en la negociació i titlla el Govern d'electoralista

ARA Balears
2 min
Una escoleta en una imatge d'arxiu.

PalmaEscola Catòlica de les Illes Balears (ECIB) ha acusat la Conselleria d'Educació d'"obscurantisme i improvisació" en la regulació de la gratuïtat de l'etapa d'educació infantil 2-3 anys. En un comunicat, denuncien que han estat "completament exclosos" de la negociació de la mesura "adoptada sense cap diàleg amb el sector". A més, titllen el Govern de tirar endavant aquesta iniciativa "més per interessos polítics conjunturals i preelectorals que per la voluntat real d'assolir la gratuïtat".

"Les escoletes de titularitat municipal no abasten més que una part de la realitat i la FELIB, que tampoc ha negociat amb les patronals de l'ensenyament infantil, no ostenta cap representativitat sectorial ni empresarial", ha criticat la principal patronal de l'ensenyament a l'Arxipèlag. A més, consideren que el decret llei "incompleix obertament la Llei i el Reglament del Consell Escolar" perquè no s'ha emès l'informe preceptiu, "cosa que podria determinar la seva nul·litat de ple dret".

D'altra banda, l'ECIB afirma que la gratuïtat que s'ha anunciat "sols suposaria finançar determinats costos" en una franja horària de quatre hores, "mentre que les famílies treballadores hauran de continuar pagant les hores addicionals, els costos de menjador i altres serveis i activitats". Així mateix, assenyalen que la regulació "exclou completament la conciliació de les famílies que viuen del sector turístic i necessiten el servei d'escoletes en els mesos de juliol i agost".

 Cal recordar que el Consell de Govern va aprovar aquest dimarts el decret llei per garantir la gratuïtat de l'educació infantil 2-3 dels infants matriculats en centres de les xarxes pública i complementària. La nova normativa permet eliminar les quotes d’escolarització que fins ara pagaven les famílies i crear un fons extraordinari per compensar una part dels descomptes del transport interurbà a partir del setembre de 2022 i fins al 31 de desembre de 2022.

stats