Societat 17/10/2019

Aquest dissabte 19 d'octubre es farà la tercera edició de la carrera solidària Run4ELA

A les Illes hi ha 80 persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica diagnosticada, tot i que l'associació ELA Balears creu que podrien ser més

M. F.
1 min
Segona edició de la carrera solidària RUN4ELA l'any 2018

PalmaPer a aquest dissabte, l'associació dedicada a les persones afectades per Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) ha organitzat la tercera edició de la carrera solidària Run4ELA.

A les Illes hi ha 80 persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica diagnosticada. La presidenta de l'associació, Cati Rigo, assegura que podrien ser més. "Aquesta malaltia no és fàcil de diagnosticar i es pot confondre amb altres mals. Per exemple, a ma mare li varen dir que tenia Pàrkinson", afirma.

Rigo fa una crida a la participació, ja que enguany han tingut problemes de permisos amb l'Ajuntament i 15 dies abans de l'esdeveniment han hagut de canviar-ne el lloc i el dia, i no hi ha tanta gent apuntada com en les darreres edicions. Finalment serà aquest dissabte 19 d'octubre a les 9.30 h la carrera infantil i a les 10 h la d'adults. La marxa popular són 3,6 km i la carrera, 7,2. El lloc de les proves seràe l campus de la UIB, concretament a l'escola d'hostaleria. Les inscripcions es poden fer www.elitechip.net.

El que es recapti es destinarà a la compra de cadires de rodes o de comunicadors, necessaris per quan la persona no pot parlar, que no estan coberts per la Seguretat Social. Un aparell normal costa uns 4.000 euros. Uns premis que, després, l'associació deixarà a les famílies afectades que ho necessitin.

stats