Seguretat privada
Societat 02/12/2023

Enxampen una empresa de la Platja de Palma que feia tasques de seguretat sense llicència

Durant la investigació, es va determinar que l'empresa de control d'accés investigada oferia serveis auxiliars i de control d'accés

ARA Balears
2 min
Policia Nacional

PalmaAgents de la Policia Nacional han proposat per a sanció, en virtut de la Llei de seguretat privada, un conegut local de la Platja de Palma, a més d'un director de seguretat, un vigilant de seguretat i 15 treballadors d'una empresa que s'encarregava de l'accés i la seguretat sense les autoritzacions corresponents.

En concret, el local i l'empresa de serveis que treballava per a un establiment han estat proposades per a una sanció d'entre 20.000 i 600.000 euros, mentre que els individus que van fer funcions pròpies de vigilants de seguretat sense l'habilitació requerida es poden enfrontar a sancions d'entre 6.000 i 30.000 euros, igual que la persona que exercia funcions de director de seguretat sense l'habilitació específica per fer-ho. Durant la investigació, es va determinar que l'empresa de control d'accés investigada oferia serveis auxiliars i de control d'accés, tot i que realment feia funcions de vigilància i protecció.

La Llei de seguretat privada disposa, amb relació a l'empresa investigada que treballava per a un recinte, que la prestació de serveis de seguretat privada a tercers sense autorització és una infracció molt greu. Igualment, l'altre local pot haver incorregut en una vulneració molt greu d'aquesta llei per la contractació directa de persones per fer funcions específiques de seguretat privada sense autorització. I els treballadors, tant controladors com auxiliars de l'establiment, estarien cometent un trencament molt greu de la norma per fer funcions de seguretat privada sense l'habilitació necessària.

A més, es va esbrinar que un vigilant de seguretat va copejar en diverses ocasions un client, per la qual cosa se'l va proposar per a sanció molt greu d'acord amb la Llei de seguretat privada, en què es recull textualment que serà sancionable aquesta acció "quan la realització, ordre o tolerància, en l'exercici de la seva actuació professional, de pràctiques abusives, arbitràries o discriminatòries, inclòs l'assetjament, comportin violència física o moral, quan no constitueixin delicte".

stats