Societat 21/06/2020

Entitats balears opten amb 29 projectes a l'ajuda estatal de gestió de residus

Aquestes iniciatives estan valorades en 15,8 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Les entitats han presentat 29 projectes per un import total de 15,8 milions

PalmaLes Illes Balears han presentat 29 projectes per un valor de 15,8 milions d'euros a la convocatòria d'enguany dels ajuts que promou el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic per millorar la gestió dels residus, emmarcades dins els plans d'impuls al medi ambient, segons ha informat l'agència Efe.

Segons ha apuntat el Govern, encarregat de presentar les propostes al Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, "aquestes ajudes tenen l'objectiu de promoure la implantació de projectes innovadors per part de les entitats locals".

Els ajuts es divideixen en cinc eixos: recollida separada de bioresidus per al seu tractament biològic, foment del compostatge, recollida separada d'oli de cuina usat, projectes de biogàs i construcció d'instal·lacions de compostatge destinades al tractament de bioresidus.

A més, han informat que l'Ajuntament de Banyalbufar ha estat el que hi ha presentat més projectes, tres, mentre que Andratx, Campos, Deià i Calvià n'hi han presentat dos cada un. Catorze ajuntaments més n'hi han presentat un cadascun. També aspiren a rebre fons els consells de Mallorca i Formentera, la Mancomunitat intermunicipal de serveis públics insulars d'Eivissa i el Consorci de residus i energia de Menorca.

stats