Estiu al plat
Societat 27/07/2022

Ensaladilla russa amb llamàntol (o sense)

La cuinera Carlota Claver, del restaurant La Gormanda, explica com preparar-la a casa i gaudir-la en els dies de calor

2 min
Ensaladilla russa amb llamàntol

Ingredients per a 4 persones

  • 1 llamàntol (1/2 quilo)
  • 2 patates vermelles (red pontiac)
  • 2 pastanagues
  • 100 g de mongeta tendra
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • All
  • Farigola
  • Romaní
  • Pebre negre
  • 40 g de tàperes
  • 40 g de cogombret

Per a la maionesa

  • 1 ou fresc ecològic
  • 300 ml oli d’oliva verge extra d’arbequina
  • Sal
  • 2 g de wasabi

Per al guarniment

  • Ous de salmó
  • Sal d’escates
  • Pebre acabat de moldre
  • Fulles d’anet

Elaboració

  1. Talleu la patata a daus regulars i els confiteu en una paella amb oli d’oliva verge extra amb sal, grans d’all, romaní i farigola, i boletes de pebre.
  2. Al cap de vint minuts, retireu-la i deixeu-la en paper absorbent.
  3. Mentrestant, peleu la pastanaga, talleu-la a dauets, i bulliu-la amb aigua i sal. Refredeu-la amb aigua ben freda o aigua amb gel perquè conservi el color taronja.
  4. Feu el mateix amb la mongeta tendra. Talleu-la per la meitat en línia, i després també a daus. Un cop bullida, refredeu-la amb aigua amb gel.
  5. És important bullir les pastanagues i mongetes tendres per separat, perquè els colors i les coccions són millors.
  6. Per preparar el llamàntol, bulliu-lo cinc minuts seguits. A l’olla hi ha d’haver aigua i sal. Un cop bullit, peleu-lo amb l’ajut de les mans. Per fer-ho, necessiteu un bon ganivet, i un cop pelat en feu rodanxes.
  7. Ajunteu el llamàntol amb la resta d’ingredients que ja heu preparat, i ara afegiu-hi tàperes i cogombret en vinagre.
  8. Ara faltarà només la maionesa. Al vas de la batedora poseu-hi tots els ingredients de cop, i aneu-ho batent amb la batedora començant des de baix i aneu pujant el braç elèctric. Quedarà muntada d’un color verd suau.
  9. Per al guarniment final, si teniu fulles d’anet i ous de salmó, amaniu-lo amb sal d’escates i pebre negre acabat de moldre.
La cuinera Carlota Claver

Consell

L’ensaladilla russa és un plat que aguanta bé desat a la nevera, i que el podeu reaprofitar amb altres acompanyaments l'endemà. Per exemple, juntament amb un ou ferrat.

 

stats