Societat 11/11/2020

Energy Control detecta dues drogues desconegudes a Mallorca

Adverteixen que es venen com a LSD i que són potencialment perilloses

Ara Balears
1 min
Energy Control detecta dues drogues desconegudes a Mallorca

PalmaDurant els darrers mesos, Energy Control (un projecte de l'ONG Associació, Benestar i Desenvolupament) ha detectat dues drogues noves a Mallorca, desconegudes i potencialment perilloses, segons ha informat IB3 Notícies. L'organització va llançar la primera advertència per xarxes el mes d'octubre, quan va detectar una substància que es venia com si fos LSD.

A l'alerta expliquen que no té un logotip identificable i que les pastilles són de diversos colors. Es compon de 25-NBOH i 25B-NBOH. Tot i que es ven com una droga nova, adverteixen que només és una mescla de substàncies. Segons ha informat IB3, pròximament publicaran la informació referent a la segona droga que han detectat, que es coneix com a "tucibi".

Organitzacions com Energy Control es dediquen a minimitzar els riscos del consum d'estupefaents, però a causa de la pandèmia el volum de les analítiques que fan ha baixat considerablement.

Abans del confinament a causa del covid-19, l'organització tenia una paradeta dins els concerts i festivals i orientaven i analitzaven les substàncies en zones d'oci nocturn. Tot i que encara es poden fer anàlisis als seus locals, s'han de fer amb cita prèvia i de manera presencial.

stats