Temporal
Societat 28/08/2023

Endesa estima que encara hi ha més de mil clients sense subministrament elèctric

L'energètica calcula, com a mínim, dos dies de feina per resoldre totes les incidències

ARA Balears
1 min
Endesa.

PalmaEndesa estima que aquest dilluns dematí encara hi ha 1.058 clients sense subministrament elèctric a causa del temporal que diumenge va sacsejar les Balears. Segons ha informat l'empresa, el personal ha treballat durant la nit per reparar les 18 línies de mitjana tensió que varen patir avaries. Els municipis més perjudicats per les tempestes han estat Palma, amb 409 clients; Calvià, amb 130 clients; i Escorca, amb 81 clients.

En aquest sentit, l'entitat ha assegurat que "estan treballant per a tornar a la normalitat al més aviat possible" i estimen que la situació s'estabilitzarà durant aquesta jornada.

Segons varen informar diumenge, Endesa va destinar 40 professionals a executar tasques de camp i d'altres van fer maniobres al centre de control de la companyia.

Endesa ha informat que varen rebre 101 avisos de clients per afectacions en línies de baixa tensió, que afectaven 871 clients, segons estimacions. La majoria d'incidències, han precisat des de la companyia, es varen produir a la zona rural, tot i que les avaries també varen afectar la zona urbana a Palma, Vilafranca i Maria de la Salut.

Amb tot, l'energètica calcula que té per endavant, com a mínim, dos dies de feina per resoldre totes les incidències, que se solucionaran prioritzant el nombre de clients afectats en cada cas.

stats