Enaire
Societat 30/01/2024

Enaire traslladarà el Centre de Control de les Balears a Son Bonet

Segons ha informat l'entitat, l'objectiu és renovar i ampliar els espais destinats a nous equips d'investigació

ARA Balears
2 min
Enaire

PalmaL'entitat pública de navegació aèria Enaire ha anunciat el trasllat del Centre de Control de les Balears i les seves dependències de l'aeroport de Palma a l'aeròdrom de Son Bonet, amb l'objectiu d'ampliar i renovar els espais destinats a nous equips de navegació aèria i les seves instal·lacions. El trasllat està motivat per raons "d'eficiència operativa i optimització dels recursos, infraestructures i inversions públiques". Per tot plegat, l'entitat ha explicat que "no afectarà la continuïtat del servei", segons ha avançat Enaire.

Així mateix, també es tracta de disposar d'una sala de contingència separada físicament a les instal·lacions actuals, per "augmentar la resiliència dels serveis". "La millora tecnològica facilitarà la implantació de noves operatives en la gestió de l'espai aeri, per millorar la qualitat del servei i reduir l'impacte ambiental", ha defensat Enaire.

A més, l'actuació permetrà adequar les dependències d'aquesta entitat pública a la normativa en matèria d'eficiència energètica i sostenibilitat. La direcció regional balear d'Enaire, el Centre de Control Aeri i la torre de control de l'aeroport es troben actualment dins del recinte aeroportuari de Palma, on Aena fa unes obres de remodelació. Aquesta remodelació per a la millora de la qualitat del servei al passatger implica modificacions en els accessos, entre ells al Centre de Control de les Balears.

Les obres d'adequació, necessàries per aconseguir materialitzar els objectius de la reforma i ampliació del Centre de Control, obligarien a fer inversions "significatives" en un emplaçament "molt limitat", per la qual cosa s'ha considerat que el trasllat és "el més òptim". "L'aposta per una inversió eficient, sostenible i de futur ha motivat la decisió de traslladar l'actual seu de la direcció regional i el Centre de Control de les Balears a un altre emplaçament a l'aeròdrom de Son Bonet", ha explicat l'empresa pública, que hi ha afegit que la torre de control es mantindrà a l'aeroport de Palma.

Així, aquesta decisió es materialitzarà mitjançant la preparació dels corresponents projectes, en un context de "racionalitat inversora", tant en la infraestructura com en els equips i instal·lacions de navegació aèria. El procés de trasllat es farà per assegurar la continuïtat dels serveis i mantenir unes taxes que són "molt competitives", en comparació amb els proveïdors de referència europeus equivalents.

stats