Societat 05/10/2020

El comitè d'empresa de l'EMT denuncia vulneració de drets sindicals i exigeix la dimissió del director

"Mentre aquesta persona estigui al capdavant hi haurà conflictivitat i els treballadors no tindrem més remei que mobilitzar-nos", afirmen fonts sindicals

Ara Balears
1 min
Un bus de l'EMT de Palma.

PalmaEl comitè d'empresa de l'EMT de Palma ha informat aquest dilluns que hi ha quasi 300 denúncies als jutjats contra la direcció de l'ens públic i que en menys d'un mes se l'ha condemnada en dues ocasions per vulnerar la llibertat sindical. Per això, el comitè exigeix la dimissió del director de l'entitat, Mateu Marcús: "Mentre aquesta persona estigui al capdavant, hi haurà conflictivitat i els treballadors no tindrem més remei que mobilitzar-nos", afirmen en un comunicat.

"En tota la història de l'EMT a cap direcció se l'havia condemnada per vulnerar el dret fonament de la llibertat sindical", assegura el comitè, i afegeix que encara hi ha 10 demandes similars pendents de judici. En el comunicat també diuen que amb Mateu Marcús al capdavant de l'EMT "és impossible tenir pau social".

La crítica contra Marcús per part del comitè arriba només 12 dies després d'ençà que es va desconvocar la vaga de treballadors a l'EMT. Els treballadors varen ratificar de manera majoritària (amb un 90% a favor, un 8% en contra i un 2% en blanc) l'acord amb l'empresa per tal de desconvocar la vaga, que va durar nou dies.

stats