Societat 06/02/2020

Les empreses de lloguer de cotxes asseguren que és "impossible" adaptar la flota a l'electricitat

Afirmen que no poden arribar al percentatge de vehicles elèctrics que exigeix la Llei de canvi climàtic de les Balears

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLes empreses de lloguer de cotxes han assegurat al Govern que és impossible arribar als percentatges de vehicles elèctrics que exigeix la Llei de canvi climàtic de les Balears, segons ha informat l'agència Efe.

Així li ho han fet saber el president de Baleval, Antoni Masferrer, i Juan Luis Barahona, president de Feneval, patronal a escala estatal de les empreses de lloguer de cotxes, al vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, durant la reunió que han mantingut a Palma.

Segons indica la Federació Empresarial Balear de Transports, Yllanes va respondre amb un "no rotund" a la proposta d'aplicar una moratòria durant el 2020 per a l'aplicació dels percentatges mínims de vehicles elèctrics a les seves flotes.

Per la seva banda, Masferrer va exposar que actualment es constata una clara manca de punts de recàrrega elèctrica a les zones turístiques, i va recordar al Govern l'incompliment del seu compromís d'executar un pla de nous punts de recàrrega del 2019 al 2022 amb vuit lots a les quatre illes amb una dotació de deu milions d'euros.

A més, les patronals del sector varen exposar que actualment els fabricants de vehicles no estan en disposició de subministrar un nombre d'unitats suficient. "Baleval i la patronal nacional Feneval l'única cosa que reiteren és que, atès que manquen punts de recàrrega suficients i disponibles a les Balears, sobretot a les zones turístiques, a curt termini resulta impossible arribar als percentatges de vehicles elèctrics a les flotes", ha destacat la federació.

stats