Societat 18/02/2019

L'empresa del port de Portals invertirà gairebé el doble del previst en una reforma que inclou fins a quatre edificis nous

Les obres, que estaran acabades en 3 anys, inclouen 172 places noves d'aparcament

Sabrina Vidal
1 min
L'empresa de Port Portals invertirà gairebé el doble del previst en una reforma que inclou fins a quatre edificis nous

PalmaEl port de Portals s'està reformant per acollir 172 places addicionals d'aparcament, donar estabilitat a les infraestructures que ja hi són i fer fins a quatre edificis nous que inclouen una millora dels serveis, tot això interferint el mínim possible en el moviment diari. La inversió prevista per l'empresa del port és d'uns 42 milions d'euros, gairebé el doble dels 27,6 que es negociaren amb el Govern per renovar la concessió l'any 2017.

La del port de Portals és una de les 26 concessions que s'acaben de negociar del total de 29 ports amb una gestió publicoprivada que hi ha a les Balears. Per arribar a un acord, en aquest cas, es va augmentar el cànon anual de 6.000 euros a 2,5 milions a més de l'obligació de l'empresa de fer obres de millora. Si es compten els 7,8 milions per part d'altres concessions, Ports de les Balears rebrà un total de 10 milions d'euros anuals de cànons, cosa que "assegura la viabilitat de Ports durant 35 anys independentment dels ingressos que arribin per part de l'Estat", ha explicat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

Les obres del port de Portals estaran acabades en un termini de tres anys, tot i que es faran de manera intermitent, ja que s'aturaran en temporada alta. L'aparcament soterrat i en planta estarà acabat la primavera del 2020. De moment s'està assegurant el talús, però posteriorment es reforçaran els pantalans, se'n faran de nous i es crearan nous espais, com un gimnàs "per reforçar l'esport nàutic", segons ha explicat la consellera delegada de l'empresa, Corinna Graf.

En les obres hi participen quatre constructores mallorquines que donen feina a 100 treballadors de manera directa i a 300 de manera indirecta. La concessió del Govern al port de Portals té una durada de 35 anys.

stats