Aigua
Societat 26/06/2023

Una empresa calcula que les Balears podrien estalviar 1.237 milions de litres d'aigua a l'any

Apunten a una nova tecnologia per a piscines que permet disminuir entre el 70% i el 90% de l'aigua de renovació i espaia el rentat dels filtres

1 min
Imatge de la piscina del pavelló.

PalmaUna empresa espanyola calcula que a les Balears es podria estalviar entre el 70% i el 90% d'aigua que es consumeix amb les piscines comunitàries, cosa que suposaria un estalvi de més de 1.237 milions de litres d'aigua a l'any. Apunten a una nova tecnologia per netejar les piscines que, en comptes de renovar l'aigua, n'elimina la matèria orgànica per processos electroquímics. En concret, combina l'oxidació avançada i l'electroporació.

Les Balears és la cinquena comunitat autònoma d'Espanya amb més piscines comunitàries, després d'Andalusia, València, Catalunya i Canàries. En té 9.515, segons un estudi de la mateixa companyia (Geodesic), que treballa en la recerca i el desenvolupament de solucions per al tractament, conservació i regeneració de l'aigua sense utilitzar productes químics.

L'estudi s'ha elaborat arran de "la necessitat urgent de prendre mesures des de les diferents comunitats autonòmes per estalviar quantitats importants d'aigua, amb vista a protegir aquest recurs de caràcter limitat", segons apunten en un comunicat. A més, recorden que "les recents precipitacions registrades no han estat suficients per pal·liar la situació de sequera que travessa el país". En aquest sentit, expliquen que "una de les vies d'estalvi està relacionada amb les piscines, que suposen una de les principals fonts de despesa d'aigua, sobretot durant l'estiu".

stats