Societat 18/05/2021

Sa Pobla decreta tres dies de dol en senyal de rebuig a l'assassinat de Wuarda Ouchene i Mohammed

Aquest dimarts s'ha duit a terme un emotiu minut de silenci i oracions al municipi en memòria de les dues víctimes

3 min
Veïns del municipi deixen flors a la font de la plaça.

PalmaL'Ajuntament de sa Pobla ha decretat aquest dimarts horabaixa tres dies de dol en senyal de rebuig a l'assassinat de Wuarda Ouchene, de 28 anys i embarassada de tres mesos i mig, i el seu fill Mohammed. A més, el Consistori ha anunciat que, durant aquest temps, les banderes romandran a mig pal. Aquest migdia una multitud de persones s'han congregat davant l'Ajuntament, a la plaça Major, per recordar les víctimes, ambdues assassinades a ca seva en mans de l'exparella i maltractador de la dona. El crim va treure l'alè als carrers de sa Pobla aquest dilluns capvespre. El minut de silenci ha estat tens, emotiu i ple de tristesa.

El Consistori ha convidat als habitants de sa Pobla a ornar la font del centre de la plaça Major de flors i espelmes en memòria de Wuarda i Mohammed. Després d'una interpretació musical, l'Ajuntament ha fet la primera ofrena floral. Llavors, de manera espontània, part de la comunitat musulmana del poble s'ha reunit a la mateixa plaça i han plantat una tela negra fent un llaç de dol. A damunt hi havia cartolines morades amb missatges de rebuig a la violència masclista que, en aquest cas, ha acabat amb la vida de dos veïnats de sa Pobla.

Part de la comunitat musulmana de sa Pobla es reuneix a la plaça per orar en memòria de les víctimes de l'assassinat.

Després d'omplir la font blanca de flors, dirigits per l'imam de sa Pobla, Driss Bouhira, els membres de la comunitat musulmana presents han orat junts. Una intèrpret ha traduït simultàniament l'oració al català.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han secundat la mostra de dol davant l’ajuntament pobler.

La presidenta Cladera ha afirmat que "avui és un dia molt dur i molt trist. Feim una condemna d’un acte de violència masclista que ha acabat en un assassinat d’una dona embarassada i el seu fill. Actes com aquests no han de tornar a passar, ni una més".

La plaça Major de sa Pobla, aquest dimarts, 18 de maig.

També ha apel·lat a la societat: "Necessitem reaccionar. La ciutadania no ha de permetre que aquests actes es repeteixin una vegada més". I ha reiterat que és "molt dur torbar-nos en aquesta situació al segle XXI".

La delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Aina Calvo, que ha estat a sa Pobla durant el minut de silenci, ha negat aquest dimarts que s'hagi fallat en el seguiment de la víctima de l'assassinat de sa Pobla, que havia tornat a conviure amb l'assassí tot i les dues denúncies que havia posat contra ell el 2012 i el 2018.

Un record que arriba arreu de Balears

Al Consolat de Mar també s'ha fet un minut de silenci doble assassinat de sa Pobla. El Govern "condemna aquest crim" i referma el seu compromís per erradicar la violència masclista. També envia tot el seu suport a la família i als amics de les víctimes.

Després del minut de silenci, ha sonat una peça musical a la plaça de sa Pobla.
Minut de silenci davant el Consolat de Mar.

A més, les diferents autoritats i treballadors del Consell de Mallorca s’han reunit a les portes de les diferents seus de la institució insular (Palau del Consell, Llar de la Infància, Llar de la Joventut, seu de l’IMAS, la Misericòrdia, Sant Ferran) per guardar un minut de silenci com a mostra de rebuig d'aquests fets. Els treballadors del teatre Principal de Palma també l'han fet.

En aquesta mostra de rebuig a l'assassinat i en suport dels familiars de les víctimes s'hi han sumat nombrosos ajuntaments de Mallorca, com Manacor, Lloseta, Inca o Palma, però també d'Eivissa i Menorca.

Aquest és el primer assassinat per violències masclistes registrat enguany a les Illes Balears. La jove assassinada es converteix en la víctima número 1.088 a tot l'estat espanyol des de l'any 2003. El seu fill menor també es considera víctima de violències masclistes.

stats