Societat 07/04/2022

Les emissions aèries de la Mediterrània baixaran un 19% enguany respecte del 2019

Entre gener i octubre, es generaran uns 46,5 milions de tones de diòxid de carboni

ARA Balears
1 min
Avions a l'aeroport de Menorca.

PalmaLes principals destinacions turístiques de la Mediterrània generaran entre gener i octubre d'aquest any al voltant de 46,5 milions de tones de diòxid de carboni provinents del transport aeri, xifra que suposa una baixada d'un 19% en comparació amb el 2019, segons Mabrian Technologies.

L'estudi, que ha estat explicat durant la Cimera de Destinacions Sostenibles que té lloc actualment a Palma, posa de manifest que les places aèries entrants per a aquestes destinacions entre gener i octubre baixaran un 7,23% respecte del 2019, la qual cosa "mostra una millora d'eficiència".

114 quilos de diòxid de carboni per passatger

A més, la petjada de carboni mitjana per passatger es reduirà un 5% respecte de fa tres anys, d'una mitjana de 120 quilos per passatger a 114 quilos. La reducció dels viatges intercontinentals i la renovació de flotes per part de les aerolínies estan afavorint aquesta evolució positiva, segons recull Europa Press.

Per altra banda, aquesta anàlisi mostra que Espanya és la destinació que més petjada de carboni emet d'Europa, si bé la seva petjada de carboni mitjana per visitant és menor que la de França o Portugal.

stats