Política 07/04/2022

Cladera sosté que Mallorca pot convertir-se en "capital mundial del turisme sostenible"

Amb motiu de la Cimera de Destinacions Sostenibles, que es fa actualment a Palma, també ha assenyalat que l'illa "ho té tot" per ser un referent en el sector

ARA Balears
1 min
Turistes a Palma.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha defensat aquest dijous el potencial que té Mallorca per convertir-se en "la capital mundial del turisme sostenible". Així ho ha defensat durant la primera jornada de la Cimera de Destinacions Sostenibles que es fa actualment a Palma, en què participen unes 230 persones presencialment i 100 de manera telemàtica.

Durant la seva intervenció, Cladera ha remarcat que no es conforma que Mallorca sigui capital durant la celebració d'aquesta cimera internacional, sinó que la institució té la intenció de continuar-ho sent "més enllà d'aquesta trobada". "Mallorca ho té tot per ser un referent en turisme sostenible", ha afegit.

Un 14% més de visitants que el 2019

"Som destinació líder a tot el món, de qualitat i durant tot l'any, amb un sector capdavanter, i ja tenim feina feta amb lleis pioneres com la de canvi climàtic, residus i turisme", ha apuntat la presidenta insular a les portes de Setmana Santa. Cal recordar que les Illes es preparen per rebre un 14% més de visitants que el 2019, segons dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. De fet, les Balears són l'única destinació de tot l'Estat que incrementa les reserves aèries respecte dels nivells prepandèmics.

Per altra banda, ha assegurat que hi ha una "voluntat compartida" de les institucions, del sector privat i dels agents socioeconòmics per "treballar cap a un model de turisme més sostenible ambiental, socialment i econòmicament".

Finalment, ha dit que el Consell de Mallorca ja ha demanat a l'Organització Mundial del Turisme (OMT) que aquesta no sigui la darrera vegada que Mallorca organitza una trobada com aquesta, sinó que en pugui acollir una altra "els pròxims anys".

stats