Successos
Societat 01/08/2023

Embargat un megaiot a Eivissa dins d'una operació internacional contra el blanqueig de capitals

S'han registrat també una nau industrial i una vil·la de luxe

ARA Balears
1 min
EL 'megaiot' confiscat

PalmaAgents de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Unitat de Droga i Crim Organitzat (Udyco) de la Policia Nacional han fet a Eivissa una operació contra el blanqueig de capitals, en què han embargat un megaiot en un operatiu amb les autoritats judicials i policials franceses.

Segons ha informat la Policia Nacional aquest dimarts en una nota de premsa recollida per Europa Press, l'embargament s'inclou en el marc d'una operació de cooperació europea de recerca contra el blanqueig de capitals amb un presumpte delicte fiscal comès a França.

L'operació a Espanya va començar a mitjan juliol amb l'autorització judicial d'entrades i escorcolls en una nau industrial i una vil·la de luxe per la qual es pagaven 20.000 euros mensuals de lloguer i el megaiot.

Les actuacions, sol·licitades per les autoritats judicials franceses, van culminar amb l'embargament de l'embarcació, que estava fondejada a Cala Jondal (Eivissa), així com amb la confiscació de documentació de rellevància per a la investigació, relacionada amb empreses creades per a fins il·lícits.

L'embarcació embargada, de 40 metres d'eslora i valorada en prop de sis milions d'euros, va ser confiscada per la patrullera Colimbo del Servei de Vigilància Duanera i ja ha estat posada a disposició judicial com a efecte d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Les investigacions han estat declarades secretes i continuen obertes, i no s'han descartat noves actuacions.

stats