Societat 23/04/2021

Emaya posarà en marxa la recollida de fems porta per porta als polígons de Palma al maig

La mesura s'aplicarà Son Castelló, Son Rossinyol, Can Valero i Son Valentí

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Son Castelló

PalmaEmaya posarà en marxa, a partir del 3 de maig, el servei de recollida de fems porta per porta per a les empreses dels polígons industrials de Son Castelló, Son Rossinyol, Can Valero i Son Valentí. "És essencial promoure el reciclatge a Palma", ha dit el batle de la ciutat, José Hila.

El president d'Associació d'industrials de Mallorca (Asima), Francisco Martorell Esteban, ha explicat que "amb aquesta prova pilot aconseguirem uns polígons més nets, ordenats i sostenibles". Així, ja s'ha informat tots els associats i s'ha penjat informació sobre el canvi a la web d'Asima.

L'objectiu del canvi en el sistema de recollida és millorar el servei per a les empreses i incrementar el reciclatge dels residus per complir amb la Llei de residus i les ordenances municipals. També es pretén millorar la neteja d'aquestes zones i evitar brutícia i acumulacions de residus als voltants dels contenidors.

Actualment, en els polígons industrials de Palma només es recullen de manera selectiva el 8,5% dels residus, quan el conjunt del municipi la mitjana és del 25%. Una anàlisi de la tipologia de residus que llencen les empreses estableix que se'n podria reciclar un 72% si se separassin correctament, segons Emaya.

stats