Societat 18/10/2021

Emaya utilitza més aigua a pressió per netejar els carrers de Palma i posarà 600 papereres noves

L'empresa també preveu eliminar més herbes i recollir més fulles incorporant 50 treballadors nous

ARA Balears
2 min
Dues operàries del servei de neteja d'Emaya amb aigua a pressió.

PalmaEmaya usa més aigua a pressió per netejar els carrers de Palma, des de principi de mes, després d'haver creat un servei d'horabaixa especial, segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dilluns en un comunicat. L'empresa també preveu incrementar l'eliminació d'herbes, la recollida de fulles i agranar de manera mecànica i manual, i tot això es podrà fer gràcies a la incorporació de 50 treballadors a l'empresa, que es dedicaran a aquestes tasques. També es preveu posar 600 papereres noves entre enguany i el 2022.

De les 50 persones, 18 formen part del grup de neteja amb aigua. S'han creat quatre equips formats per un conductor de l'agranadora que transporta l'aigua i els operaris que duen la mànega i la màxima bufadora. Aquesta tasca es fa cada capvespre i permetrà passar una vegada cada mes per tots els carrers dels barris entre les Avingudes i la via de cintura. Aquests equips, a més, actuaran en la recollida de fulla en el moment que sigui necessari.

Altres nou persones es dedicaran a eliminar herbes. Això reforçarà la brigada de desbrossament existent, que fins ara comptava amb 25 persones que durant el setembre ha retirat herbes a 200 quilòmetres de carrers i voreres de 30 barriades de Palma. A més dels nous treballadors, el servei de neteja també es reforçarà amb una nova decapadora, que s'incorporarà abans de final d'any, i 26 agranadores per a principi de l'any que ve.

Abans de final d'any s'aniran instal·lant un total de 200 papereres de 120 litres a la zona centre de Palma. L'objectiu és substituir algunes papereres de menor capacitat (de 50 litres) i també posar nous punts de recollida. D'aquesta manera, s'incrementarà més del 30% la capacitat total de recollida al centre, ja que en algunes zones actualment amb menor dotació es duplica la capacitat.

Les zones on l'increment de capacitat de papereres serà major serà als voltants d'Oms, la Rambla, Via Roma, la plaça d'Espanya, l'Olivar, el Sindicat, la Calatrava, el passeig de Mallorca i les Avingudes. Aquestes papereres es buiden de dilluns a dissabte en torns de matí i capvespre. Els diumenges i festius es buiden els matins i els capvespres als eixos de major afluència o quan hi ha actes i esdeveniments especials. A principi del 2022 s'instal·laran 400 papereres més a diferents punts de la ciutat, especialment del litoral, com ara Cala Major, el Molinar, Cala Gamba, Can Pastilla i la Platja de Palma.

stats