Societat 04/08/2019

Eliminat el pas a nivell de Verge de Lluc, el darrer de Palma

El nou pas subterrani per a vianants ha costat prop de 600.000 euros

Ara Balears
1 min
Responsables del Govern i l'Ajuntament de Palma davant el nou pas

PalmaEl nou pas subterrani per a vianants del barri de Verge de Lluc de Palma ja està obert per als vianants, de manera que s'ha eliminat el darrer pas a nivell que quedava a la ciutat, ha informat la Conselleria de Mobilitat i Habitatge.

El cost de l'obra ha estat de gairebé 600.000 euros i, gràcies a aquesta actuació, els residents poden travessar d'una zona a una altra del barri per sota de les vies del tren. L'obra ha estat visitada recentment pel batle de Palma i el conseller de Mobilitat, José Hila i Marc Pons, respectivament.

El pas subterrani substitueix el pas a nivell, que ha estat eliminat, i l'objectiu principal d'aquesta intervenció era garantir la seguretat i millorar la comoditat dels vianants. El projecte executat és fruit d'un procés participatiu dels veïns del barri i la col·laboració institucional entre el Govern balear i l'Ajuntament de Palma.

Durant aquest procés, es varen avaluar les diferents propostes, com aixecar un pas elevat, però finalment es va optar per construir un pas subterrani sota la plataforma ferroviària. També s'han habilitat uns aparcaments per a vehicles al costat del pas subterrani.

El mes de maig de 2018, el Govern va anunciar el projecte de supressió del pas a nivell de Verge de Lluc, el darrer que quedava a la capital balear. El gener de 2019 es va tancar per als vianants. Es va prohibir la circulació de cotxes pel pas a nivell el juliol de 2016, amb la consegüent reordenació del trànsit.

stats