Societat 11/08/2019

El batle d'Eivissa respon Salvini: "Netejau-vos la boca, feixista sense ànima"

Rafel Ruiz ha criticat que el vicepresident d'Itàlia ironitzàs sobre la possibilitat que l''Open Arms' dugués els seus ocupants a Eivissa i Formentera a divertir-se

Ara Balears
2 min
El ministre de l’Interior italià i líder de la Lliga, Matteo Salvini.

Palma"Netejau-vos la boca, feixista sense ànima". Així ha respost el batle d'Eivissa, Rafel Ruiz, a través del seu compte de Twitter a les polèmiques declaracions del vicepresident i ministre d'Interior d'Itàlia, Matteo Salvini, qui va ironitzar sobre la possibilitat que el vaixell 'Open Arms' dugués els seus ocupants a Eivissa i Formentera a divertir-se. A més de Ruiz, el president del Consell d'Eivissa, el popular Vicent Marí, també ha condemnat a les xarxes socials les declaracions de Salvini: "No compartim les seves polítiques populistes i molt menys els comentaris inapropiats sobre un tema tan greu com la immigració a la Mediterrània", diu citant l'usuari del ministre italià.

Per la seva banda, Gent per Formentera critica que Salvini "faci broma i utilitzi la nostra illa per banalitzar la dramàtica situació en què es troben els immigrants rescatats". A més, la diputada balear per Formentera, Silvia Tur, ha afirmat que espera una "reacció contundent" per part de la presidenta Francina Armengol i que exigeixi explicacions al representat consular d'Itàlia a les Balears. D'altra banda, Ciutadans Eivissa ha interpel·lat Matteo Salvini dient que no hi ha res pitjor que un "extremista que menysprea la vida de persones que no han tingut les mateixes oportunitats a la vida". A més, lamenta "profundament" que sigui capaç de fer una piulada com aquesta.

L'Open Arms', en situació desesperada perquè cap país europeu els ofereix port, ha sol·licitat desembarcar tres immigrants greument malalts, que ja no poden continuar més al vaixell. La calor és terrible i l'amuntegament, total. Els malalts són una dona amb un tumor cerebral, una altra que pateix pneumònia i un home que presenta símptomes de tenir tuberculosi pulmonar, segons ha detallat a l'ARA des del vaixell humanitari Anabel Montes, cap de missió a l''Open Arms'. Els immigrants són a bord des de fa deu dies.

D'altra banda, el també vaixell humanitari 'Ocean Viking', operat per les ONG Metges Sense Fronteres i SOS Mediterranée, ha salvat aquest diumenge 161 persones més en dos rescats, i ja té a bord un total de 251 immigrants. La situació també comença a ser complicada en aquesta embarcació, que té capacitat per a un màxim de 300 persones.

stats