Societat 01/02/2023

Educació rebaixarà les taxes de les oposicions el 2024

Representants de la Conselleria s'han reunit aquest dimecres en mesa sectorial amb els sindicats

1 min
Imatge de la mesa sectorial que ha tingut lloc aquest dimecres.

PalmaLa Conselleria d'Educació rebaixarà el preu de les taxes de les convocatòries d'oposicions a partir del 2024, segons ha informat a la mesa sectorial amb els representants sindicals que ha tingut lloc aquest dimecres. La decisió ve després de les queixes de sindicats i grups d'interins perquè són les taxes més altes de l'Estat. La Conselleria argumenta que es varen implantar el 1998 i s'han incrementat any rere any per ajustar-les a l'IPC.

Una altra crítica dels docents interins és que havien de participar de tot el procés d'estabilització extraordinari (és a dir, a les oposicions i al concurs de mèrits) encara que no hi estiguessin incloses les seves especialitats, per tal de tenir dret a rebre la indemnització que els pertocaria si perdessin el lloc de feina. En aquest sentit, Educació ha sol·licitat un informe jurídic a l'Advocacia de la Comunitat Autònoma per resoldre la qüestió.

D'altra banda, el departament de Martí March ha assegurat que, a partir del 2024, es tornaran a convocar oposicions separades per illes, a diferència de les convocatòries extraordinàries, que són a escala de comunitat autònoma. Aquest fet també s'ha topat amb l'oposició dels sindicats, que demanaven separar els tribunals per illes per tal de facilitar la conciliació laboral i familiar dels professionals.

Cal recordar que enguany hi haurà tres convocatòries de places docents: dues pel procés d'estabilització excepcional a què obliga la Llei de reducció de la temporalitat estatal (2.583 places per concurs de mèrits i 265 per oposició) i un concurs oposició de taxes de reposició amb 564 places. En total, es preveu convertir en fixes 2.848 places dins l'àmbit educatiu.

stats