Societat 09/06/2021

Educació presenta el projecte d'ampliació del CEIP Blai Bonet de Santanyí

ARA Balears
2 min
CEIP Blai Bonet

SantanyíLa Conselleria d'Educació ha presentat a l'Ajuntament de Santanyí el projecte definitiu per a l'ampliació del CEIP Blai Bonet, un projecte molt esperat perquè fa temps que fins a cinc grups del centre han de fer classe a barracons. Actualment, hi ha quatre aules prefabricades ocupades per alumnes d'Educació Primària i una pels d'Infantil. A més, el Consistori té cedits a la Conselleria diferents espais que són de l'escoleta municipal, com el menjador i una aula de música.

"És una gran notícia que ja hagi arribat la documentació d'aquest projecte tan necessari per al nostre municipi. Ara toca que els tècnics municipals estudiïn i comprovin que s'han resolt totes les qüestions que el Consistori havia assenyalat que s'havien d'arreglar. A més, haurem de treballar per resoldre el tema del finançament de les obres, perquè és el Consistori que avançarà els doblers per tirar endavant el projecte", ha dit la baltessa de Santanyí, Maria Pons.

Cal recordar que dia 9 de maig del 2019 l'Ajuntament va signar un conveni amb el Govern i l'Ibisec pel finançament i execució de les obres de millora d'infraestructures educatives del municipi. Aquest conveni s'havia de destinar a finançar, amb 2,5 milions d'euros, l'ampliació del Blai Bonet a Santanyí, i també la del CEIP Mare de Déu de la Consolació de l'Alqueria Blanca, i a fer millores al CEIP Sant Domingo dels Llombards i al CEIP Santa Maria del Mar de Cala d'Or.

En qualsevol cas, l'Ajuntament de Santanyí ja ha fet arribar a la Conselleria d'Educació la urgent necessitat de recuperar els espais que actualment ocupa el centre a l'edifici de l'escoleta municipal. De fet, el Consistori no pot oferir un servei d'escoleta de nadons perquè l'espai que seria l'adequat actualment l'ocupen el menjador i l'aula de música del CEIP Blai Bonet.

stats